Masové jehněčí kuličky v pikantní omáčce
Masové kuličky v rajčatové jsou už takovou klasikou. V tomto receptu se však inspirujeme orientální kuchyní a na kuličky použijeme maso jehněčí. Do nich navíc dáme mátu. Rajčatovou omáčku pak přiostříme kořením a pálivou pastou.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 132 kJ / 1 227 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,36 g |
Tuky | 66,19 g |
Vláknina | 9,26 g |
Cholesterol | 1,35 g |
Sodík | 1,01 g |
Sůl | 2,31 g |
Sacharidy | 33,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěné jehněčí maso nameleme do misky. Přidáme sůl, kmín, 2 vejce, drcený bílý pepř, škrob a oprané, osušené a jemně nasekané lístky máty. Dobře promícháme a vlhkou rukou vytvoříme malé kuličky o průměru asi 4 cm. Z namíchaného masa vytvoříme velkou šišku, rozdělíme ji na 4 díly a z každého dílu pak vytvoříme 3 kuličky.
Krok 2: Kuličky opečeme zvolna ze všech stran na rozehřáté pánvi na 2 lžících oleje dozlatova a vyndáme stranou.
Krok 3: Na pánev dáme novou1 lžíci oleje, vložíme nasekaný česnek a necháme rozvonět. Přidáme očištěnou, drobně nakrájenou papriku, nasekaná rajčata a chvilku restujeme. Poté přidáme rajčatovou pastu i harissu, okořeníme, promícháme a podlijeme cca 150-200 ml vody a 7 minut povaříme.
Krok 4: Do omáčky dáme prohřát masové kuličky zakryté poklicí na cca 3-5 minut na sníženém stupni tepla.
Krok 5: Další 2 vejce uděláme pošírovaná. Do misky vroucí vody se lžičkou octa rozklepneme vejce, zakryjeme talířkem a dáme do MVT na 40-45 sekund, na výkon 800 W. Orientujeme se podle velikosti vejce. Hotové vejce přidáme do misek nebo talířů až při servírování.
Krok 6: Kuličky s omáčkou podáváme s chlebem, opečeným toastem nebo bagetou, ale výborné jsou i s rýží. Pohodíme nasekanou cibulovou natí a ozdobíme lístky máty. Rajčata, paprika a vejce připomíná naše lečo ale koření a máta dodá jiný šmrnc.
Zveřejněno 3. 6. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Masové jehněčí kuličky v pikantní omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xknJq
Moje poznámka
Masové jehněčí kuličky v pikantní omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xknJq
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 44 minutami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 12 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 11 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 12 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 18 hodinami
Suroviny:
maso jehněčí,
máta čerstvá,
kmín drcený,
vejce,
sůl,
pepř bílý,
škrob,
olej,
olej,
paprika čerstvá červená,
rajče,
česnek,
římský kmín mletý,
pepř mletý,
harissa,
voda,
vejce,
voda,
ocet,
cibulka,
máta
Komentáře (4)