Žampionový krém se zeleninou
Sytá krémová polévka s pořádnou dávkou opečených krutonů může směle nahradit i lehčí večeři nebo zajistit pořádnou svačinu. Smetana zjemní výslednou zelenino-houbovou kombinaci. A hlavně bude polévka brzy připravená pro čekající strávníky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 245 kJ / 537 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,47 g |
Tuky | 21,72 g |
Vláknina | 41,95 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 575 mg |
Sůl | 1,18 g |
Sacharidy | 43,82 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu a žampiony očistíme. Pokud jsou žampiony hezké, neloupeme je. Žampiony nakrájíme na čtvrtky, brambory, mrkev a celer na menší kostičky a stonky libečku na tenké plátky.
Krok 2: V hrnci na rozehřátém oleji s máslem orestujeme žampiony. Po chvilce přidáme zbývající zeleninu, osolíme, opepříme a zalijeme horkou vodou.
Krok 3: Přikryté pokličkou vaříme od doby varu na slabém plameni 15 minut. Poté obsah hrnce rozmixujeme ponorným mixérem do krémové konzistence. Podle potřeby naředíme smetanou na námi požadovanou hustotu. Dochutíme a ještě 1 minutu povaříme.
Krok 4: Na talíři před podáváním posypeme libečkem a rohlíkovými krutony.
Zveřejněno 14. 6. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žampionový krém se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZOAO
Moje poznámka
Žampionový krém se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZOAO
Nejnovější recepty
Těstovinový salát s lososem a olivami
Přidáno před 13 hodinami
Bábovičky z dětské krupičky
Přidáno před 13 hodinami
Koláč s květákem a šunkou
Přidáno před 14 hodinami
Placičky ze salátu s vejcem
Přidáno před 14 hodinami
Jarní bramborový salát s ředkvičkami a koprem
Přidáno před 16 hodinami
Polský mazurek
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Měkké perníčky hned k jídlu
Romario před 1 hodinou
Jablkovo tvarohový řez
malami před 2 hodinami
Tvarohová pomazánka se šunkou a vejci
adelaku před 11 hodinami
Štavnatá medium well panenka na česneku s bylinkami
ReceptyOdTondy před 12 hodinami
Hovězí po burgundsku - Boeuf Bourguignonne podle Julii Child
Zuzkamo před 13 hodinami
Čočková polévka z červené čočky trochu jinak
Bubik001 před 13 hodinami
Jablkový perník
vera64 před 13 hodinami
Nakládané ředkvičky
Capri1412 před 13 hodinami
Pečené vepřové koleno
Kveta58 před 13 hodinami
Rychlá buchta s tvarohem a povidly - chuť jako hanácké koláče
VeraPra před 13 hodinami
Suroviny:
žampióny,
brambory,
mrkev,
celer,
libeček,
olej,
máslo,
voda,
pepř mletý,
sůl,
smetana na vaření,
libeček,
krutony
Komentáře (3)