Žampionový krém se zeleninou
Sytá krémová polévka s pořádnou dávkou opečených krutonů může směle nahradit i lehčí večeři nebo zajistit pořádnou svačinu. Smetana zjemní výslednou zelenino-houbovou kombinaci. A hlavně bude polévka brzy připravená pro čekající strávníky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 245 kJ / 537 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,47 g |
Tuky | 21,72 g |
Vláknina | 41,95 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 575 mg |
Sůl | 1,18 g |
Sacharidy | 43,82 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu a žampiony očistíme. Pokud jsou žampiony hezké, neloupeme je. Žampiony nakrájíme na čtvrtky, brambory, mrkev a celer na menší kostičky a stonky libečku na tenké plátky.
Krok 2: V hrnci na rozehřátém oleji s máslem orestujeme žampiony. Po chvilce přidáme zbývající zeleninu, osolíme, opepříme a zalijeme horkou vodou.
Krok 3: Přikryté pokličkou vaříme od doby varu na slabém plameni 15 minut. Poté obsah hrnce rozmixujeme ponorným mixérem do krémové konzistence. Podle potřeby naředíme smetanou na námi požadovanou hustotu. Dochutíme a ještě 1 minutu povaříme.
Krok 4: Na talíři před podáváním posypeme libečkem a rohlíkovými krutony.
Zveřejněno 14. 6. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žampionový krém se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZOAO
Moje poznámka
Žampionový krém se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZOAO
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Suroviny:
žampióny,
brambory,
mrkev,
celer,
libeček,
olej,
máslo,
voda,
pepř mletý,
sůl,
smetana na vaření,
libeček,
krutony
Komentáře (3)