Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těstoviny Zelené bohyně

Jednou za čas přijde den, kdy nemáte chuť stát dlouho u plotny, ale je potřeba připravit jídlo. Jednoduchý, rychlý a ještě chutný pokrm vykouzlíte díky tomuto receptu. Skrývají se v něm těstoviny se špenátovou směsí a ricottou. Dobrou chuť!

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 861 kJ /
684 kcal
Bílkoviny7,67 g
Tuky64,31 g
Vláknina5,09 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 42 mg
Sůl0,05 g
Sacharidy16,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V pánvi na středním stupni tepla rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje. Přidáme nasekanou šalotku a po chvilce i česnek. Necháme šalotku zesklovatět a česnek rozvonět cca 5 minut. Přidáme špenát a mícháme dokud nezavadne ještě cca 2 minuty. Krok 2: Do nádoby mixéru dáme špenátovou směs spolu s nasekanými bylinkami. Přidáme smetanu a další lžíci olivového oleje. Mixujeme, dokud nebude směs hladká a krémová. Podle potřeby několikrát setřeme ze stěny nádoby, dochutíme solí a vrátíme do pánve. Krok 3: Potřebné množství těstovin uvaříme v osolené vodě s trochou olivového oleje podle návodu na obalu. Před scezením odložíme 1 naběračku vody z vaření stranou, těstoviny scedíme a přidáme do pánve ke špenátu. Krok 4: Vše spolu promícháme, podle potřeby přidáme trochu odložené vody, aby se těstoviny dobře obalily a ihned podáváme s kopečkem ricotty.

TIP: Ricotta a její využití v kuchyni

Zveřejněno 2. 8. 2023

Poznámka autorky Marie Svarcova

Inspirace od : Katheriny Gillen mírně přizpůsobené našim podmínkám. Název prý vznikl podle původního bylinkového Drezinku Zelené bohyně, který je konzistencí velmi podobný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těstoviny Zelené bohyně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2ZJB

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těstoviny Zelené bohyně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2ZJB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

Anna Kocikova: :-) no to teda díky - ty máš fotky jako profík a já si vůbec nedovedu představit jak to dokážeš udělat :-K Hezký a pohodový večer

Maruško,těstoviny mám ráda a ty tvé vypadají moc dobře:yes::-K
S tím focením mám kolikrát problém i já:-(Hodně záleží i na světle.Když je pod mrakem a nebo večer,tak ty fotky za moc nestojí:no:Ale tady jde spíš o to,aby u receptu vůbec nějaká fotka pro představu byla;-)

zdenka.s: :-) souhlasím , oni také někteří mají dobré osvětlení a dobrý fotoaparát, nebo jim to fotí profík, Já nemám nic z toho, fotím mobilem v kuchyňce pro dva k stání. :-K Děkuji za komentář a přeji krásný den.

Marie Svarcova: mám to stejně jako Ty ,na fotce vypadá jídlo ,co se týká barvy ,hůř ,než ve skutečnosti a upravovat fota neumím,proto žasnu nad některými jídly zde k vidění, jsou až neskutečné ;-)

Eja57: :-) Evi, děkuji za komentář , měly být krásně zelené - ve skutečnosti byly ale s fotkou nejde nic udělat ani přidat nebo ubrat barvu , stále to není ono ( oni to ti profíci kvůli fotu klidně přibarvují a pak se to nejí. Také těstoviny měla jiné název - radiátory ale ty u nás vůbec nikde neprodávají. Dělala jsem co se dalo , bylo to ale fakt dobré. :-K přeji krásný den .

Moc hezké. Určitě uvařím.:-K

Suroviny:
špenát baby, olej olivový extra virgin, cibule šalotka, česnek, estragon, bazalka čerstvá, pažitka, smetana zakysaná, sůl mořská, těstoviny, olej olivový, sýr ricotta

Přidat fotografie receptu