Balkánská houbová polévka
Slovo Balkán pochází z turečtiny, kde znamená pohoří. Tomuto zeměpisnému určení odpovídá i složení jejich kuchyně. Jedná se většinou o jídla jednoduchá a ze surovin, které se nacházejí v okolí. Jídla jsou hutná a výživná.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 521 kJ / 364 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,54 g |
Tuky | 24,55 g |
Vláknina | 8,26 g |
Cholesterol | 74 mg |
Sodík | 97 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 26,55 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Balkánská houbová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z68KE
Moje poznámka
Balkánská houbová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z68KE
Nejnovější recepty
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči a Birellu v pomalém hrnci
Přidáno před 11 hodinami
Květák pečený v těstíčku s parmazánem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Vajíčkový cottage salát
Přidáno před 15 hodinami
Palačinky v troubě
Přidáno před 16 hodinami
Vejce v pikantní rajčatové směsi
Přidáno před 18 hodinami
Koblížky z listového těsta plněné karamelovou šlehačkou
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková bábovka z Margotky
sarkahumlova před 16 minutami
Nadýchaný závin bez kynutí
sarkahumlova před 19 minutami
Návykové bramborové smaženky
nespokojenost před 32 minutami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Birdmann před 7 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Ivulinek před 9 hodinami
Poctivá květáková polévka
boxerka69 před 9 hodinami
Kuřecí maso s rýží
kacalovaleona před 13 hodinami
Vláčný velikonoční mazanec
Květoš před 14 hodinami
Krémová kedlubnová polévka se sýrem
brtna před 14 hodinami
Jarní zeleninová polévka s vejci
PetraN98 před 15 hodinami
Suroviny:
máslo,
cibule,
česnek,
koření paprika maďarská,
paprika sušená pálivá,
kmín mletý,
sůl,
pepř mletý,
mrkev,
brambory,
hříbky sušené,
voda,
smetana,
jíška máslová,
libeček čerstvý,
petrželka
Komentáře