Domácí králík na smetaně s houbami
Králičí maso je jemné, ale abychom zachovali jeho šťavnatost, je dobré jej prošpikovat kousky špeku. V tomto případě prošpikujeme stehna, která pak upečeme s houbami. Z výpeku a smetany nakonec připravíme i lahodnou omáčku k podávání.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 891 kJ / 930 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,09 g |
Tuky | 67,83 g |
Vláknina | 16,50 g |
Cholesterol | 110 mg |
Sodík | 126 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 34,11 g |
Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 5. 2024 07:38
Velmi dobré, dělávala jsem když jsme kdysi měli králíky, kde ty časy jsou
20. 5. 2024 21:37
lenka.janatkova: děkuji
20. 5. 2024 20:52
Králík mi vždycky připomene dětství a nedělní obědy u babičky. U nás doma se většinou dělává na smetaně, ale jakožto milovník hub, určitě brzy vyzkouším takto
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 3 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 5 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 6 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 23 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný piškotový korpus
MgrZao uvařila před 23 minutami
Konfitovaný bůček
tara23 uvařila před 25 minutami
Jednoduché vynikající langoše
jankohrasko uvařila před 35 minutami
Karamelový krém se zázvorem
jankohrasko uvařil před 38 minutami
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 1 hodinou
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 1 hodinou
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 2 hodinami
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 2 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 2 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Víte, co je legírování? Jedná se o závěrečné zjemnění omáčky nebo výpeku studeným máslem
Domácí kravské a kozí mléko: Přinášíme inspiraci na jejich zpracování
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Další recepty
Suroviny: stehno králičí, sůl, pepř mletý, špek, cibule, olej, houby, víno bílé, vývar masový, mouka hladká, smetana kysaná, máslo
Domácí králík na smetaně s houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82Elr
3 názory