Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salát z planých bylinek a ostružin

Svěží směs listových salátů, bylinek a sladkokyselých ostružin zalijeme výraznou zálivkou, která kombinuje chutě citronu, octa, dijonské hořčice a bezového sirupu. Salát ozdobíme drobnými kvítky sedmikrásky.

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

alena-s

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 402 kJ /
574 kcal
Bílkoviny0,42 g
Tuky60,60 g
Vláknina0,24 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 148 mg
Sůl0,36 g
Sacharidy6,66 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Saláty, sedmikrásky i ostatní bylinky pečlivě opláchneme pod tekoucí vodou a oklepeme. Salát natrháme na kousky. Ostružiny propláchneme v cedníku. Krok 2: Na zálivku našleháme olej, citronovou šťávu, jablečný mošt, ocet a sirup. Dochutíme hořčicí, solí a nakonec vmícháme několik rozmačkaných ostružin.  Krok 3: Listy salátu a bylinek rozložíme na talíře a pokapeme zálivkou. Posypeme drceným zeleným pepřem a řeřichou. Krok 4: Nakonec ozdobíme květy sedmikrásek (které jsou jedlé) a podáváme.

TIP: Jaké jedlé květy můžeme použít v kuchyni

Zveřejněno 13. 8. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát z planých bylinek a ostružin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nk8X6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát z planých bylinek a ostružin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nk8X6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
salát little gem, pampeliška, šťovík, polníček, květy sedmikrásky, řeřicha, ostružiny, ocet jablečný, sirup bezový, mošt jablečný, šťáva citronová, olej citronový, hořčice dijonská, pepř zelený

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu