Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelenina v bylinkové páře s holandskou omáčkou

Díky vaření v páře si zelenina uchová krásnou svěží barvu a více vitamínů. Zároveň je křupavější a má lepší chuť. Bylinková pára jí dodá příjemnou vůni. Doplnit ji stačí klasickou jemnou holandskou omáčkou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 905 kJ /
1 172 kcal
Bílkoviny15,26 g
Tuky95,25 g
Vláknina7,60 g
Cholesterol 681 mg
Sodík 60 mg
Sůl0,07 g
Sacharidy28,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme kastrol s napařovacím sítkem. Na dno nalijeme asi 2-3 cm vody, aby sítko nebylo ponořené. Krok 2: Do vody vložíme směs oblíbených bylinek a zázvor nakrájený na kousky. Do sítka vsypeme očištěnou zeleninu nakrájenou na větší kousky. Přivedeme k varu, ztlumíme teplotu a necháme vařit v páře 10-15 minut, aby zelenina byla křehká. Krok 3: V misce v parní lázni vyšleháme žloutky s vínem, až vznikne světlá pěna. Máslo necháme rozpustit a postupně zašleháváme do omáčky. Když má omáčka správnou hustotu, odstavíme ji a dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Krok 4: Podáváme s připravenou zeleninou.

TIP: Jak vařit zeleninu v páře

Zveřejněno 22. 8. 2024

Poznámka autora poslirecept

Bylinky můžeme použít i jiné, které máme rádi.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelenina v bylinkové páře s holandskou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERPXN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelenina v bylinkové páře s holandskou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERPXN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
zázvor čerstvý, rozmarýn, tymián, šalvěj, karotka, květák, kapusta růžičková, lusky fazolové, žloutek, víno bílé, máslo, šťáva citronová, sůl, pepř bílý mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu