Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos na páře se smetanovou omáčkou a přílohou ve varném mixéru

Připravte lososa jednoduše v páře, zároveň s přílohou. Poté doplňte rybu chutnou omáčkou. Pro obzvláště náročné strávníky můžete ještě během vaření omáčky lehce a velmi krátce osmahnout filety z obou dvou stran na másle.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

zuzi777a zuzi777a

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 700 kJ /
2 318 kcal
Bílkoviny32,97 g
Tuky114,41 g
Vláknina23,11 g
Cholesterol 327 mg
Sodík 3,33 g
Sůl8,43 g
Sacharidy279,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z filetů odstraníme kůži, osolíme opepříme a položíme na olivovým olejem vytřený tácek v parní nástavbě mixéru. Krok 2: Připravíme vše k uvaření rýže. Do nádoby mixéru nalijeme 1 l vody, přidáme máslo, sůl. Do vkládací nádobky (varného košíku) vložíme rýži. Krok 3: Do vnější parní nádoby (nástavby) vložíme na kostky pokrájenou cuketu, lehce osolíme. Krok 4: Sestavíme celý sloupec mixéru. Mixér s vodou a vloženým košíčkem rýže, pak nástavba s cuketou a táckem s rybou. Přikryjeme víkem nástavby. Spustíme na 17-18 minut, teplotu nejvyšší (pro parní vaření), rychlost 4(střední). Krok 5: Po dokončení programu sejmeme celou nástavbu, položíme přikrytou na talíř. Vyjmeme košík s rýží, kterou udržujeme v teple do podávání. Z vývaru rýže odložíme 200 ml. Krok 6: Do vypláchnuté nádoby mixeru vložíme cibuli překrojenu napůl a česnek. Spustíme na 5 s rychlostí 5. Setřeme ze stěn nádoby, přidáme olej a máslo a spustíme na 5 minut, teplotu 100 °C a rychlost 3. Můžeme na tuto dobu vrátit nástavbu na mixer. Krok 7: Po zpěnění cibulky a česneku přidáme vývar, smetanu, protlak, škrob, chilli, zeleninové koření, pepř a sůl. Vaříme dalších 5 minut na 98 °C, mícháme rychlostí 1,5. Krok 8: Po dovaření pokrm ihned podáváme.

TIP: Losos - nejlepší recepty

Zveřejněno 16. 9. 2024

Poznámka autorky zuzi777a

Připraveno s úpravami podle uživatelské platformy varného mixéru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos na páře se smetanovou omáčkou a přílohou ve varném mixéru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2j08

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos na páře se smetanovou omáčkou a přílohou ve varném mixéru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2j08

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: Děkuji za komentář! Pro mě byla kombinace kopru a rajčatového protlaku trochu zvláštní, ale opravdu to bylo dobré!:-8

:-)<3:yes::yes: Určitě moc dobrá úprava lososa :-K

Suroviny:
losos, sůl, pepř mletý, olej olivový, rýže, máslo, sůl, dýně, cibule, česnek, máslo, olej olivový, vývar masový, smetana ke šlehání, škrob kukuřičný, protlak rajčatový, kopr, chilli, koření, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu