Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Candát se zeleninou v bylinkové páře

Vaření v páře je velmi šetrné a je vhodné i při různých dietách. Když do vody přidáme bylinky, bude ryba připravená na páře krásně vonět. Podáváme ji s křupavou vařenou zeleninou, kterou ochutíme máslem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Filety z candáta omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Pomocí pinzety nebo malých kleštiček vytáhneme kosti, které se nacházejí pouze ve hřbetní části. Kůži na rybě nakrojíme příčnými řezy a osolíme. Krok 2: Rybu přendáme na pařák. Do hrnce nalijeme vodu a přidáme sušené bylinky. Přivedeme k varu a přidáme pařák s candátem. Plamen ztlumíme a vaříme pod pokličkou asi 8 minut.  Krok 3: Řapíkatý celer překrájíme šikmými řezy, mrkev nakrájíme na nepravidelné kousky a růžičkovou kapustu přepůlíme. Vložíme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla zelenina ponořená. Osolíme, opepříme a vaříme bez poklice asi 20 minut. Poté přidáme k zelenině máslo. Krok 4: Bramborový škrob rozpustíme v trošce vody a přilijeme k zelenině. Zavaříme do zhoustnutí a můžeme podávat. 

TIP: Další recepty s rybami

Zveřejněno 5. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Candát se zeleninou v bylinkové páře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rpGD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Candát se zeleninou v bylinkové páře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rpGD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
candát, bylinky sušené, celer řapíkatý, mrkev, kapusta růžičková, pepř mletý, máslo, škrob bramborový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu