Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bulgur se zeleninou

Bulgur se vaří velmi jednoduše a má široké využití. V tomto receptu k němu přidáme mrkev, rajčata a uzené kuřecí maso. Během půl hodiny tak připravíme velmi lahodné a výživné jídlo.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 25 min

30 min (5 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Bulgur uvaříme ve vývaru doměkka, trvá to asi 20 minut. Krok 2: V hluboké pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a osmahneme na něm oloupanou a nakrájenou cibuli. Přidáme najemno nastrouhané mrkve, osolíme a opékáme 15 minut, občas promícháme. Pak vsypeme nadrobno nakrájené uzené kuřecí maso a prohřejeme. Krok 3: V míse smícháme uvařený bulgur, mrkvovo-masovou směs, na kostičky nakrájená rajčata a nasekanou petrželku. Krok 4: Zakápneme citronovou šťávou a lžící olivového oleje. Podáváme teplé nebo vychlazené jako salát, na talíři ozdobíme mátou.

Zveřejněno 3. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bulgur se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R68OL

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bulgur se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R68OL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
bulgur, vývar zeleninový, olej olivový, cibule, mrkev, sůl, maso kuřecí uzené, rajče, petrželka, šťáva citronová, máta

Přidat fotografie receptu