Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drůbeží přesnídávková polévka

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 311 kJ /
313 kcal
Bílkoviny8,94 g
Tuky19,80 g
Vláknina5,80 g
Cholesterol 63 mg
Sodík 240 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy21,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vyšším hrnci (na polévku) si rozpustíme máslo,přidáme hl.mouku a umícháme si světlou jíšku. Zalijeme jí vychladlým vývarem, řádně rozmícháme, necháme dojít k varu a přidáme na kousky nakrájenou zeleninu. Krok 2: Vedle na pánvi si na kousku másla orestujeme oloupanou a nahrubo nastrouhanou mrkev a přidáme do polévky - pro barvu i lepší chuť (pokud nechceme, tak mrkev nemusíme restovat, ale rovnou jí vložíme s ostatní zeleninou do polévky). Krok 3: Polévku okořeníme špetkou muškátového květu a 3 strouhnutími muškátového oříšku, dosolíme, přidáme špetku mletého pepře a necháme vařit mírným varem asi 10 min. Krok 4: Pak přidáme mléko, pomalu zavaříme a vložíme nočky na uvaření a uvařené maso nakrájené na kousky. Necháme ještě asi 5-10 min pomalu provářet. Dle potřeby hotovou polévku dosolíme a vložíme najemno nakrájenou zelenou petrželku.

Zveřejněno 15. 9. 2009

Poznámka autorky mirca75

Polévka je jemná,ale díky množství zeleniny a nočkům i velmi sytivá.Vařím jí ráda nejen pro dvojčata,ale i pro nás,když chceme jen polévkový den.

Já do polévky dělala naše velmi oblíbené sýrové nočky od Magdalenky-http://www.toprecepty.cz/recept/4896-kedlubnova-po....Doufám že se na mě nebude zlobit ;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drůbeží přesnídávková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nrv7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drůbeží přesnídávková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nrv7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (11)

Tonja: Dohľadala som, v pôvodnej verzii bolo 200 ml mlieka, doplnila som.

mirca75: Mirčo, ve čtvrtém kroku postupu píšeš "pak přidáme mléko". Mléko ale nevidím v seznamu surovin, proto se ptám jaké mléko a kolik? Děkuji za upřesnění.

tak teď tomu rozumím;-)já taky restuju..pro tu barvičku..i chuť je výraznější;-):-p:-)

Maris:-) děkuju,že jsi za mě odpověděla:-K.
Rebeko:-)je to tak.My máme rádi když má polévka jemnou vůni a barvu po mrkvi a tak jí dělám způsobem restování.Ale komu se nechce,může jí jen dát dovnitř a povařit.Už jsem to v receptu trošku upravila;-).

Rebeko:-), mrkev můžeš orestovat - polévka bude mít lepší barvu i chuť, ale když se Ti nebude chtít, tak můžeš dát mrkev vařit rovnou do polévky bez orestování;-)
Snad se mirca nebude zlobit, že jsem odpověděla za ni:-K

Miruš,vypadá velmi dobře:-p jenom trochu nerozumím postupu:-Opíšeš,že mrkev orestujem a pak,že ji restovat nemusíme:-?:-!:-O nebo blbnu z toho hicu:-?:-D

:-p:-p ta teda je!:-p:yes:

Já jsem si tyhle sýrové nočky, které hodně dělám a máme je moc rádi, pojmenovala - Magdalenčiny nočky - :yes::-D

Mirčo, to je určitě dobroutka:-)) už mám v oblíbených a vzykouším:yes::yes: +

Mirečko, pre mňa je to naozaj vždy poctením, ak mi niekto niečo pochváli... A ak si to zaradila do Vášho jedálnička, tak to mám radosť obrovskú...znamená, že Vám to naozaj chutí, aj keď sú to iba halušky v polievke. Želám pekný zvyšok dňa!

Velmi podobně dělám - jinak si myslím, že mrkev je lepší orestovat. :-p;-):-p:yes::yes:

Tématické fráze:
přesnídávkové polévky, přesnídávková polévka, polevky presnidavkove, drůbeží ragů, knedličkova polévka, bílé a přesnídavkové polévky, drúbeží polévka s krupicí, sytivé polévky, drůeží přesnídávková polévka, recept na drůbeží polévku s masem a zeleninou, presnidavkova polevka pro deti, držkova polevka bila, přesnídávková polévka recept, knedličkova polevka, drúbeží vývar, drůbeži polevka se syrovymi nocky, drůbeží polévka-recept, co znamená přesnídávková polévka, restovat maso před varem polévky?, recept na rychlé polevky

Suroviny:
vývar drůbeží, maso vařené, mrkev, hrášek, květák, petržel, brokolice, sůl, pepř mletý, máslo, mouka hladká, mléko, květ muškátový, ořech muškátový, petrželka zelená, gnocchi

Přidat fotografie receptu