Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rozinková rýže po indicku

Netradiční voňavá příloha inspirovaná indickou kuchyní se hodí k pečenému masu nebo orientálním směsím. Vařená rýže provoněná výrazným kořením s rozinkami a kešu oříšky chutná velmi zajímavě.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Rýži několikrát propláchneme horkou vodou. Lehce ji osolíme, přidáme celou skořici, hřebíčky, kari koření a římský kmín. Zalijeme 220 ml vlažné vody a přivedeme k varu. Poté oheň ztlumíme a rýži vaříme pod pokličkou asi 15 minut. Dle potřeby doléváme vodu. Krok 2: Hrnec odstavíme z plotny a rýži necháme přikrytou 10 minut dojít. Rozinky namočíme do vody. Kešu ořechy nasekáme na menší kousky. Krok 3: Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme dozlatova na troše oleje. Přidáme okapané rozinky a oříšky. Vše krátce orestujeme. Opečené kousky promícháme s hotovou rýží. Krok 4: Přílohu ozdobíme celými kešu ořechy a podáváme k pečeným masům nebo orientálním směsím.

TIP: Jak vařit rýži basmati

Zveřejněno 14. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rozinková rýže po indicku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDY78

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rozinková rýže po indicku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDY78

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rýže basmati, sůl, skořice celá, koření hřebíček, koření kari, římský kmín mletý, rozinky, oříšky kešu, cibule, olej, oříšky kešu

Přidat fotografie receptu