Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pórkové chuťovky

Pórek je v kuchyni využíván jako jemnější a chuťově bohatší alternativa k cibuli. Pórkové chuťovky nabízí jeho netradiční úpravu smažením. Kousky pórku usmažené v sýrovém těstíčku s pivem jsou opravdu delikátní. Věřte, že mile překvapí každou návštěvu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Pórek uvaříme doměkka a necháme ho vychladnout. Krok 2: Na těstíčko prošleháme vejce, škrob a pivo. Přidáme najemno nastrouhaný sýr, koření, sůl a tolik mouky, abychom získali hustší těstíčko. Krok 3: Pórek nakrájíme na 2-3 cm silná kolečka, obalíme v mouce, namočíme v těstíčku a osmažíme na oleji. Krok 4: Bagetu nakrájíme na plátky. Položíme na ni salátové listy, nakrájenou zeleninu, osmažený pórek a plátek olivy. Vše zajistíme párátkem.

TIP: Pórek v kuchyni

Zveřejněno 19. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pórkové chuťovky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpqQ2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pórkové chuťovky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpqQ2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
pórek, vejce, pivo světlé, sýr tvrdý, mouka hladká, škrob, sůl, pepř mletý, koření grilovací, olej, bageta, cibule červená, paprika čerstvá červená, listy salátové, olivy

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu