Brambora s bramborem- vegetariánský recept
Brambory s cizrnou a koprovým olejem jsou lahodným vegetariánským pokrmem, který spojuje jemnou chuť brambor, krémovou chuť cizrny a svěžest aromatického kopru. Tento jednoduchý, ale výživný recept je ideální jako lehký oběd či večeře, přičemž potěší nejen milovníky bezmasé kuchyně.
Postup přípravy
Krok 1: Bramborový fondán:
Brambory oloupeme a vykrájíme z nich stejně velké válečky, průměr tak 5 cm a výška 6-7 cm. Odkrojky necháváme. Bramborové válečky osolíme a opepříme z obou stran.
Troubu předehřejeme na 170 °C. Krok 2: Na pánev dáme trochu slunečnicového oleje a hodíme na ní brambory a z obou rovných stran je opečeme asi 2 minuty. Po 4 minutách k bramborům hodíme máslo a trochu kopru, brambory hezky glazujeme (cca 1,5 minuty). Pak je přendáme do pekáčku, zalijeme vývarem, opět k tomu hodíme trochu kopru a pečeme v troubě asi 25 minut. Krok 3: Bramborové pyré:
Brambory oloupeme, přidáme odkrojky z fondánů, nakrájíme, pořádně propláchneme a zalijeme smetanou, dáme vařit do měkka. Pozor!!! Ať se vám brambory nepřipálí na spodek hrnce! Měkké brambory rozmixujeme, přidáme trochu másla, smetany dle potřeby, sůl, pepř a lanýžový olej. Krok 4: Koprový olej:
Všechno spolu rozmixujeme a propasírujeme přes sítko. Dáme do kapací lahve. Krok 5: Cizrna:
V míse smícháme cizrnu s paprikou, solí, pepřem a limetkovou šťávou. Na pánvi rozehřejeme olej a když je rozpálený, vhodíme na něj cizrnu a opékáme. Krok 6: Teď máme hotové všechny komponenty, tak už zbývá jen pokrm krásně naservírovat. Dozdobíme čerstvým koprem.
Brambory oloupeme a vykrájíme z nich stejně velké válečky, průměr tak 5 cm a výška 6-7 cm. Odkrojky necháváme. Bramborové válečky osolíme a opepříme z obou stran.
Troubu předehřejeme na 170 °C. Krok 2: Na pánev dáme trochu slunečnicového oleje a hodíme na ní brambory a z obou rovných stran je opečeme asi 2 minuty. Po 4 minutách k bramborům hodíme máslo a trochu kopru, brambory hezky glazujeme (cca 1,5 minuty). Pak je přendáme do pekáčku, zalijeme vývarem, opět k tomu hodíme trochu kopru a pečeme v troubě asi 25 minut. Krok 3: Bramborové pyré:
Brambory oloupeme, přidáme odkrojky z fondánů, nakrájíme, pořádně propláchneme a zalijeme smetanou, dáme vařit do měkka. Pozor!!! Ať se vám brambory nepřipálí na spodek hrnce! Měkké brambory rozmixujeme, přidáme trochu másla, smetany dle potřeby, sůl, pepř a lanýžový olej. Krok 4: Koprový olej:
Všechno spolu rozmixujeme a propasírujeme přes sítko. Dáme do kapací lahve. Krok 5: Cizrna:
V míse smícháme cizrnu s paprikou, solí, pepřem a limetkovou šťávou. Na pánvi rozehřejeme olej a když je rozpálený, vhodíme na něj cizrnu a opékáme. Krok 6: Teď máme hotové všechny komponenty, tak už zbývá jen pokrm krásně naservírovat. Dozdobíme čerstvým koprem.
Zveřejněno 10. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brambora s bramborem- vegetariánský recept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR64x
Moje poznámka
Brambora s bramborem- vegetariánský recept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR64x
Nejnovější recepty
Řecká kuřecí polévka - Avgolemono
Přidáno před 11 hodinami
Škvarková pomazánka jako od řezníka
Přidáno před 12 hodinami
Sametové red velvet dortíky
Přidáno před 13 hodinami
Zimní polévka
Přidáno před 14 hodinami
Okurkové závitky v rohlíku
Přidáno před 17 hodinami
Pórková pomazánka s kuřecím masem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Retro okénko: Slavné sušenky Esíčka stávaly jen 2,80 Kčs. Upečené podle našeho receptu chutnají jako kdysi
Jahodové srdce z lásky: Nepečený tvarohovo-pudinkový dortík s jahodami a želé je krásně osvěžující a lahodný
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Výborné bezmasé jídlo z dostupných surovin má několik variant
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí Actimel
Neregistrovaný před 2 minutami
Dálnice - bebe řezy
Neregistrovaný před 3 minutami
Bramborové šulánky s mákem
Neregistrovaný před 4 minutami
Drobenkový koláč s jablky
petrankap před 12 minutami
Tvarohové koblížky
Neregistrovaný před 14 minutami
Kefírové lívance II
Neregistrovaný před 14 minutami
Jednoduchá pudinková buchta
Neregistrovaný před 16 minutami
Mrkvový salát s mandarinkami a ořechy
Neregistrovaný před 18 minutami
Povidlové buchty z horkovzdušné fritézy
Neregistrovaný před 19 minutami
Telecí plátky na cideru
Neregistrovaný před 24 minutami
Suroviny:
brambory,
olej slunečnicový,
máslo,
vývar zeleninový,
sůl,
pepř mletý,
kopr,
brambory,
smetana na vaření,
olej,
sůl,
pepř mletý,
máslo,
smetana,
olej slunečnicový,
kopr čerstvý,
sůl,
pepř mletý,
cizrna,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř mletý,
limetka,
olej slunečnicový
Komentáře