Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelenina na kari (curry)

Indická kuchyně je velice pestrá a plná různých chutí a vůní. Koření, které tuto kuchyni charakterizuje, je bezesporu kari. Připravte si chutnou zeleninu na kari. Dle sezóny můžete zeleninu v pokrmu obměnit.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Indra Indra

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozdělíme na růžičky, fenykl přepůlíme a nakrájíme na plátky, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, chřest a fazolové lusky nakrájíme na delší kousky o velikosti 3 cm. Krok 2: Všechno koření na pánvi zlehka prohřejeme, přidáme olej a utvoříme "pastu", (koření nesnažíme jen zlehka prohřejeme). Přidáme všechnu zeleninu, promícháme a chvilku restujeme. Krok 3: Vše podlijeme kokosovým mlékem. Přidáme sůl, máslo a za občasného míchání dusíme 30 minut. (V případě potřeby můžeme podlít trochou vody). Krok 4: Kari podáváme s rýží. Zeleninu můžete obměnit podle sezóny.

TIP: Indické zeleninové kari - rady a tipy

Zveřejněno 5. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelenina na kari (curry)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rLrB

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelenina na kari (curry)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rLrB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květák, fenykl, brambory, chřest, lusky fazolové, mléko kokosové, olej, máslo, koření kari, koření hřebíček, pískavice, římský kmín mletý, kurkuma, vločky chilli, zázvor čerstvý, pepř černý, koriandr, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu