Kynuté štoličky
Recept ještě nebyl hodnocenSuroviny na kvásek (omládek) dobře promísíme a zakryté necháme kynout 60 minut.K vykynutému přidáme ostatní suroviny a uhněteme pevnější těsto, které bude asi 90 minut…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Suroviny na kvásek (omládek) dobře promísíme a zakryté necháme kynout 60 minut.K vykynutému přidáme ostatní suroviny a uhněteme pevnější těsto, které bude asi 90 minut…
Pro pagáče, tak jak se pečou u nás, je charakteristická křehkost a lístkování těsta, obvykle kynutého. Toho se dosáhne překládáním kynoucího těsta. Až je vyzkoušíte,…
Nadýchané a velice voňavé jemné rohlíky, s lákavou vůní a delikátní chutí. Výborně chutnají třeba ke kávě, a to nejen s tenkou vrstvou másla, ale i samotné. Upečené…
Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe to půjde v domácí pekárně, kde do nádoby jako první dáme vlažné mléko, rozpuštěný, ale vlahý tuk, žloutek, pak prosátou…
Vykynuté těsto vyválíme na pomoučněném vále a nakrájíme ho na čtverce (z těsta budeme mít zhruba 12 ks). Do mísy vložíme tvaroh, nasypeme vanilkový pudinkový prášek,…
Vše vložíme do nádoby pekárny a zvolíme program Těsto nebo zaděláme klasickým způsobem.Než se nám zpracuje a vykyne, tak orestujeme na oleji nakrájenou cibuli dosklovita…
Pro přípravu těsta použijeme domácí pekárnu, která zpracuje i větší množství těsta. Jako první se dávají tekutiny, pak prosátá mouka smíchaná se solí a kmínem, nakonec…
Program těsto. Vytvarujeme housky, rohlíky, uzly. . . , potřeme vajíčkem a pečeme cca 20 minut při 180 C
Těsto nejlépe připravíme v domácí pekárně. Jako první do nádoby dáme vlažné mléko, vejce, vařené jemně nastrouhané brambory a pomleté nebo rozsekané škvarky. Dobře to…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a necháme ji těsto jen dobře vymíchat. Po 30min kynutí si těsto znovu propracujeme, rozdělíme na části a každou…
Všechny suroviny dáme do nádoby pekárny, nejprve tekuté, pak suché, droždí a kvásek nahoru na mouku, do protilehlých rohů.Pekárnu zapneme na program Základní (Klasik). …
Z části vody, trochy mouky a všecho droždí uděláme kvásek, který necháme 20 minut kynout. Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme zakryté v míse…
Všechny suroviny dáme do pekárny (v pořadí tekuté, suché, droždí nahoru na mouku) a použijeme program Těsto. Hotové těsto by mělo zdvojnásobit objem - pokud tomu tak…
Mléko ohřejeme tak, aby bylo vlahé do kvásku. Trošku si odlijeme a smícháme s 1 lžící hladké mouky, špetky cukru a droždí - tj. kvásek. Dala jsem lžíci hladké mouky,…
Jako první si běžným způsobem připravíme kvásek, odkaz je níže v Poznámce. Smícháme dohromady obě mouky se solí, přídáme zbytek vlažné vody, olej, vykynutý kvásek a…
Těsto zaděláme v pekárně, nejdřív tekuté suroviny a pak sypké. Zapneme na program hnětení a kynutí, cca 1:30 h.Po vykynutí rozválíme plát, pomašlujeme rozpuštěnou Herou,…
Příprava těsta: Do mouky smíchané se solí uděláme důlek. Do něj nadrobíme droždí, které posypeme cukrem, zaliejeme třemi lžícemi vlažného mléka a zasypeme hladkou…
Suroviny dáme vypracovat a vykynout do domácí pekárny. Na pomoučněném válu těsto propracujeme a rozválíme na obdélník. Škvarky nasekáme nožem a sýr nastrouháme. Těsto…
Na másle zpěníme cibuli, restujeme spíše dozlatova.K cibuli přidáme 2 kostky droždí, stále mícháme, až se droždí rozpustí.Na závěr přidáme dvě rozkvedlaná vejce, sůl a a…
Postup je opravdu snadný a jednoduchý – všechny suroviny smícháme dohromady a příjemně měkké těsto necháme 25-35 minut odpočinout. Pak ho prohněteme a válečkem…
Domácí knedlík je neodmyslitelnou přílohou ke guláši či svíčkové. Jeho příprava není žádná věda a tak knedlík, připravovaný bez kynutí, bude krásně nadýchaný a společně…
Těsto na pizzu, aby chutnala jako z Itálie, se musí pečlivě připravit! Potom už stačí vybrat oblíbený druh téhle „slané placky“, vyladit si ji k dokonalosti a zakousnout…
Všechny ingredience na těsto vložíme do mísy robota a hnětacím hákem necháme vypracovat hladké těsto. Přikryjeme ho utěrkou a necháme 1 hodinu kynout na teplém místě…
Na výborné obložené chlebíčky je ideální upéct domácí večky. S tímto receptem to bez obtíží zvládnete. Nadýchané a lesklé veky po upečení a vychladnutí stačí nakrájet a…