Banánky na strojku z pískového těsta
Recept ještě nebyl hodnocenKlasické strojkové cukroví připravujeme hlavně na Vánoce, hodí se ale i k jiným slavnostním příležitostem. Křupavé banánky z těsta provoněného rumem slepujeme Nutellou a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Klasické strojkové cukroví připravujeme hlavně na Vánoce, hodí se ale i k jiným slavnostním příležitostem. Křupavé banánky z těsta provoněného rumem slepujeme Nutellou a…
Cukroví lehké jako dech můžete připravit podle našeho receptu. Příprava je velice jednoduchá, jen musíte hlídat nižší teplotu při pečení. Hotové kousky vyjmuté z…
Tento výborný šťavnatý dezert se skládá z nadýchaného korpusu, jemného krému z tvarohu a smetany a vynikajícího svěžího želé z bezových květů a citronu. Všechny chutě se…
Řapíky listů reveně kadeřavé známe pod názvem rebarbora a používáme je do moučníků, knedlíků a zavařenin. Tentokrát z nich připravíme kynutý koláč posypaný drobenkou,…
Florentýnské hvězdičky jsou jemné, křupavé sušenky plné mandlí a oříšků. Tento elegantní dezert zaujme nejen svým vzhledem, ale především lahodnou kombinací chutí, která…
Linecké cukroví patří k těm nejjednodušším druhům, které nesmí chybět na žádné vánoční tabuli. Při použití kvalitních surovin získáte křehké kousky cukroví, které budou…
Pokud nevíte, jakou buchtu připravit k nedělní kávě, vyzkoušejte tuto kombinaci kakaa s nakyslou rebarborou. Určitě zachutná všem vašim strávníkům a zaručeně ji nebudete…
Rebarbora je sezonní záležitost a je potřeba si ji pořádně užít. Je báječná v klasickém koláči na plech, ale můžete ji pro slavnostní příležitost vyzkoušet i v tomto…
Rebarbora je vděčnou a nenápadnou zeleninovou ozdobou jarní zahrady. Je mnoho možností jak jí zpracovat, ale pečené moučníky jsou opravdovou delikatesou. Ty sypané…
Rychlá a slaďoučká omeleta může zachránit pohodu rodinného krbu. Dozdobte ji ovocem, šlehačkou a lískovými oříšky a za 10 minut můžete podávat na stůl. Hlad zmizí a…
Sezona rebarbory je již pomalu v plném proudu a pokud nevíte, co z této zeleniny, lehce nakyslé chuti připravit, vsaďte na makový koláč, s glazurou z citronové a…
Ať už si víkendový čaj budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v podobě chutného moučníku ocení všichni. Jablíčka nepatří mezi klasické náplně do…
Nejen svátečním se může stát tento koláč. Nadýchané těsto s přídavkem celozrnné mouky je plné kousků šťavnaté rebarbory. Máslová drobenka už bude jen dokonalou tečkou…
Lehounká roláda s náplní jemné slaďounké nadýcháné šlehačky a křupavých oříšků vás dostane do chuťové nirvány. Připravit ji stihnete do hodinky, jen ji dejte alespoň na…
Kynuté těsto je tvárné a můžeme z něj připravit, kromě klasických buchet a koláčů, také netradičně tvarované záviny. Jedním z takových je tento cop, který naplníme směsí…
Zázvorky ze šlehaného těsta jsou jednoduché na přípravu a rychle hotové. Těsto se nenechává sušit, peče se hned. I tak je ovšem upečte v dostatečném předstihu, aby se…
Sladké, křupavé vafle s čerstvým ovocem jsou dokonalou volbou pro vydatnou snídani, lehký oběd nebo svačinku. Hodí se také ke kávě. Připravte si je doma a užijte si…
Mandlové pracny možná rozšíří kolekci vašeho vánočního cukroví. Jsou křehké a díky mandlím a koření lahodné. Pečte je v dostatečném předstihu, pracny je potřeba nechat…
Výhodou tohoto receptu na kynuté rohlíčky je, že nemusíte nic složitě odvažovat, vše se měří na hrnky. Po vykynutí rohlíčky naplníme oblíbenou náplní a upečeme. Skvělé…
Kdo má rád nádivky, pochutná si i na této slané buchtě z mladých kopřiv. Všechny ingredience spolu hrají prim. Tohle zeleninové jídlo, zlepšuje jarní náladu a ještě…
Mramorová bábovka čtyř chutí je mistrovským spojením lahodných vrstev. Tato originální variace tradičního moučníku okouzlí nejen svou chutí, ale i atraktivním vzhledem.…
K Vánocům neodmyslitelně patří i linecké cukroví - jednoduché, křehké a vonící po vanilce. Slepíme ho jahodovou marmeládou a ozdobíme podle své fantazie čokoládou,…
Moučníky z rebarbory se v poslední době těší veliké oblibě. Sezona její sklizně je velice krátká, pouhé dva měsíce a tak neváhejte a pusťte se do pečení. Kombinace…
Kopřivy mají příjemnou svěží chuť a dodají našemu tělu spoustu prospěšných látek. V tomto pokrmu je použijeme nejen do polévky, ale i do zavářky na způsob svítku, která…
Guláš je nejlepší, když kuchař připálí cibuli. Nebo ne? Legendy a fakta o populární omáčce
Trochu jiná šunka: Hovězí bresaola má temně rudou barvu a vynikající chuť. Nejlepší je s lístky rukoly a hoblinkami parmazánu
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu