Jablkové řezy s vůní perníku
Recept ještě nebyl hodnocenJablkové řezy s vůní perníku jsou dokonalým podzimním dezertem, který spojí sladkost šťavnatých jablek s voňavým kořením. Křehké těsto, jemná jablková náplň a lahodná…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jablkové řezy s vůní perníku jsou dokonalým podzimním dezertem, který spojí sladkost šťavnatých jablek s voňavým kořením. Křehké těsto, jemná jablková náplň a lahodná…
Velikonoční svátky jsou symbolikou ukončení zimy a novým počátkem života, jara, radostného života. Kromě různých tradic se na Velikonoce také hojně peče. Připravte na…
Šípky jsou skvělým zdrojem vitamínu C, který potřebujeme zejména v období podzimu a zimy. Upečte si tento skvostný koláč, ve kterém najdete spojíme zdravé a sladké.…
Šípky jsou skvělým zdrojem vitamínu C, který potřebujeme zejména v období podzimu a zimy. Upečte si tento skvostný koláč, ve kterém najdete spojíme zdravé a sladké.…
Připravte k posezení s přáteli kynuté slané závitky plněné škvarkovou směsí. Ať již k hotovým kouskům podáte sklenici dobře vychlazeného piva, nebo hrníček čaje, budete…
Dýně je skvělá pro svou možnost zpracování jak do slané, tak i sladké kuchyně. V období podzimu ji tak můžeme přidat třeba do bábovky. Nadýchané těsto kromě dýně doplní…
Drobné dortíky mají díky řepě krásně červenou barvu, která s bílou šlehačkou tvoří zajímavý kontrast. Těsto je pěkně vláčné. Dortíky si vychutnáme s kávou jako nedělní…
Ať již na konci října upřednostňujete Dušičky nebo Halloween, určitě uvítáte roztomilá strašidýlka z piškotového těsta. Těmi můžete pohostit a postrašit vaše blízké.…
Na Vánoce nesmí chybět kapr v trojobalu, dobře usmažený dozlatova. Zkuste vyměnit klasickou strouhanku za rozdrcené kukuřičné lupínky, kapr tak bude krásně křupavý a…
K hrnku dobré kávy patří také vláčný moučník. Vsaďte na kokosovou buchtu, která je navíc velice snadná na přípravu a tak se do její přípravy mohou bez obav vrhnout i ti,…
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky našleháme na sníh, přisypeme cukr a opět šleháme do tuha. Přidáme žloutky, zašleháme a nakonec zlehka přimícháme po částech…
Kynutý velikonoční mazanec nesmí o svátcích jara na stole chybět. Dejte si ho s máslem a trochou zavařeniny, nebo jen samotný s hrnečkem kakaa - určitě nezůstanete jen…
Knedlíky, tedy blbouny, můžeme plnit buď sezónním a mraženým ovocem nebo i povidly. Tomu tak je v tomto receptu. Z kynutého těsta uděláme bochánky plněné švestkovými…
Velký hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. V dostatečném předstihu předehřejeme troubu na 180 °C.Do velké mísy prosejeme mouku, kakao a prášek do…
Velmi nenáročný na přípravu, avšak chuťově vynikající a vzhledem působivý je tento jahodový řez. Vespod moučníku je nadýchaný kakaový piškot, který doplňuje marmeláda a…
Nejen děti můžeme pobavit tímto bubákovým dortem. Nadýchaný piškot protřeme pikantní marmeládou a na povrch nalijeme krém z vanilkového pudinku. Celý dort nám pak…
Oblíbenou sladkou českou klasikou jsou kynuté ovocné knedlíky, plněné sezónním ovocem. Nezapomeňte je před podáváním posypat moučkovým cukrem, strouhaným tvarohem a…
Listy medvědího česneku se dají upotřebit různě. Můžeme je také zakomponovat do těsta na tradiční halušky. Ty získají svěží nazelenalou barvu a pikantní chuť. S těstem…
Třešně s čokoládou jsou hříšnou kombinací. A vy si ji můžete zakomponovat do tohoto tvarohového koláče. Jemný korpus doplní třesně a po upečení také kakaová šlehačka.…
Rebarbora má velkou škálu využití jak ve slané, tak i sladké kuchyni. Její chuť je opravdu jedinečná, lehce nakyslá a nejlépe vynikne na piškotových řezech, které vás…
Rebarbora má velkou škálu využití jak ve slané, tak i sladké kuchyni. Její chuť je opravdu jedinečná, lehce nakyslá a nejlépe vynikne na piškotových řezech, které vás…
Překvapte nečekanou návštěvu netradičními chlebíčky, avšak ne slanými, ale sladkými. Smažené chlebíčky v těstíčku, spojené džemem, s meruňkovým krémem a šlehačkou…