Pikantní kuřecí kousky se zeleninou a nudlemi
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí kousky se zeleninovou směsí a těstovinami připravíme v jedné pánvi. Restované maso, cukety a papriky v omáčce, která je zjemněná smetanou a pikantní díky chilli…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí kousky se zeleninovou směsí a těstovinami připravíme v jedné pánvi. Restované maso, cukety a papriky v omáčce, která je zjemněná smetanou a pikantní díky chilli…
Tvarohové pomazánky jsou velmi variabilní, ale i chutné a zdravé. Mají nižší obsah tuku a se zeleninou spoustu vitamínů. Tato tvarohová pomazánka kombinuje zeleninu a…
Kuřecí nudličky se zeleninou jsou skvělou volbou, potřebujeme-li během pár minut rychlý a lehký letní oběd. Okořeněné maso orestujeme s nakrájenou zeleninou a sladkou…
Což takhle dát si špenát? Ať už z čerstvých listů nebo mraženého protlaku, špenát se v českých rodinách připravuje už celá desetiletí a každý má ten svůj oblíbený, často…
Jedno z tradičních jídel československé kuchyně je kapusta, neboli kel. Asi všichni ji známe z kuchyně od babiček. S námi si ji můžete snadno připravit doma. Ideálně ji…
Nejdříve připravíme těstíčko, ve kterém budeme salám obalovat. Do mísy dáme mléko, vejce, osolíme, opepříme a našleháme. Do hmoty přidáme asi čtyři lžíce hladké mouky a…
Tradiční výpečky na kmínu, s knedlíkem a zelím, pro dnešek necháme odpočívat. Zkuste je obměnit a k prorostlému bůčku přidejte hořčici a med. Pikantní nasládlá chuť…
Křupavé mlsání k večernímu posezení s přáteli u vína, nebo jen tak k televizi, to jsou křehké, vypečené, chipsy z tortilly. Namáčíme je máslem, ochuceném podle vlastní…
Slané záviny jsou oblíbeným pokrmem v mnoha rodinách. Náplň z uzeného masa spojeného s kysaným zelím vytvoří sytou svačinu nebo jednoduchou večeři. Výhodou na pohled…
Zbyly vám uvařené brambory ve slupce? Výborně! Máte šanci udělat luxusní přílohu k masu nebo samostatné a skromné, leč velmi chutné jídlo. Nikdo ani nepozná, že je…
Šťavnaté a křehké maso obklopené měkkou zeleninou a s pikantním nádechem hořčice. To je vepřová krkovice s cibulí, rajčaty a paprikami. Skvěle se hodí k lehké večeři…
Hledáte další způsob, jak připravit kuřecí řízky? Stačí je přes noc naložit do marinády, druhý den krátce osmažit a skvělý oběd je na světě. Marinované kuře můžete…
Rychlá a sytá halušková polévka je provoněná kořenovou zeleninou, máslem a česnekem. Jednoduché bramborové halušky ji příjemně doplní a také zahustí. Přípravu zvládne i…
Vepřový bůček nepatří mezi druhy masa, které bychom měli konzumovat často, ale jednou za čas nám neuškodí. S křupavým chlebem a kyselými okurkami se hodí jako pohoštění…
Krůtí válečky s mozzarellou jsou skvělou variancí na karbanátky či masové koule. Masová je směs je zahuštěná pouze troškou ovesných vloček. Přestože se jedná o dietní…
Pomazánka z červené řepy s křenem poslouží jako dokonale chutná svačinka. Příprava je velmi snadná a rychlá a pomazánka zachutná i zarytým odpůrcům červené řepy.
Vepřové maso je velmi variabilní. Ať už použijeme jemnou kýtu, nebo šťavnatou krkovici, tento oběd je dobrota. Pečeme na černém pivu a většinu práce za nás udělá trouba.…
Kuřecí prsa jsou libová, zároveň trochu suchá a chuťově nevýrazná. Co s nimi, když nechcete dělat řízky ani omáčku? Variantou mohou být jednoduché šťavnaté roládky se…
Kdo by odolal vůni pečeného bůčku. A co teprve jeho chuti? Kůži bůčku nařežeme na drobné kostičky a pořádně jej okořeníme. Během pečení podléváme vodou a maso pak…
Koledníky na Velikonoce nemusíte pohostit jen sladkým beránkem - jistě jim přijde k chuti i slané občerstvení, třeba vaječná tlačenka s kouskem čerstvého chleba.…
Smetanové zeleninové omáčky jsou stálice naší kuchyně. Oblíbené a velmi často připravované. Jejich přípravu můžete zjednodušit použitím vyladěné koupené sterilované…
Bramborové gnocchi jsou velmi oblíbenou přílohou. S našim receptem si je můžete připravit netradičně upečením v troubě. Stačí je okořenit a nechat dokřupava propéct.…
Pořádná dávka čerstvých hub a poctivá porce smetany udělá z obyčejné bramboračky luxusní pětihvězdičkový pokrm. Nešetřete houbami ani smetanou, výslednou polévku si pak…
Rozpálíme pánev a nalijeme do ní trochu oleje. Přidáme na nudličky nakrájené osolené a opepřené vepřové maso. Vše zprudka opečeme, a jakmile se maso zatáhne, přidáme na…
Mini langoše ze zakysané smetany: Jemné těsto nechte pořádně vykynout a placky zprudka usmažte v pořádné vrstvě oleje
Japonské koláčky mochi jsou symbolem štěstí. Zkuste si je udělat doma podle našeho receptu!
Jak na pomalé dušení v troubě: Tyhle fígle udělají delikatesu i z „podrážky“