Čočkovo-kroupová polévka s houbami
Recept ještě nebyl hodnocenDo hrnce na olej dáme nakrájenou cibuli, kterou osmažíme do sklovita a pak vhodíme nakrájenou mrkev, petržel a celer, necháme také chvíli osmažit, pak zalijeme vodou a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do hrnce na olej dáme nakrájenou cibuli, kterou osmažíme do sklovita a pak vhodíme nakrájenou mrkev, petržel a celer, necháme také chvíli osmažit, pak zalijeme vodou a…
Balíček rýže dáme vařit do malinko osolené vody. Nevaříme ji však celou dobu, která je zhruba 17 minut, ale tak 12 minut.Nejlépe ve voku rozpálíme olej, přisypeme…
Slepici (měla jsem domácí) vložíme do studené vody, přidáme koření a dáme vařit. V polovině vaření přidáme zeleninu a dovaříme do měkka. Uvařenou polévku scedíme a dáme…
Naporcovaného králíka opečeme na oleji. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou zeleninu na tenké nudličky a společně osmahneme na rozpáleném oleji dohněda. Přidáme bobkový…
Krůtí stehno omyjeme a osolíme. Opečeme ho z obou stran na oleji, přidáme špek, cibuli, veškerou očištěnou zeleninu, koření a vše zalijeme horkou vodou zhruba do půlky…
V hrnci na másle osmažíme nakrájenou cibulku, po chvíli přidáme pórek na kolečka a smažíme. Brambory, mrkev, celer a petržel nastrouháme, přidáme k pórku, chvilku…
Všechny papriky omyjeme, rozpůlíme a zbavíme jádřinců. Pokrájíme na tenké proužky. Cibule pokrájíme na kostičky, okurky pokrájíme na kolečka. Maso omyjeme a pokrájíme…
Zeleninu pokrájíme na kusy, cibuli na čtvrtky, stroužky česneku neloupeme. Vše v míse rukama promícháme s olejem, solí, balzamikem a odrhnutými bylinkami a dáme na plech…
Zeleninu očistíme, nakrájíme na velmi malé kostičky a osmažíme v hrnci na rozehřátém másle (nepřepálit).Zalijeme vývarem, osolíme a vaříme asi 10 minut.Pak vložíme…
Mäso vcelku osolíme, okoreníme a previažeme niťou ( aby malo pekný oblý tvar ). Mäso opečieme na oleji v pekáči, pridáme nadrobno narezanú cibuľu, na kocky narezanú…
Špagety vložte do vroucí, dostatečně osolené vody a uvařte na skus. Krevety očistěte. Česnek a petržel najemno posekejte, rajčata nakrájejte na drobné kostičky. Rajčata…
Na plátku másla orestujeme na drobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky nakrájené mrkve, petržel a dýni. Osolíme, opepříme, přidáme půl lžičky majoránky a celý…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Lžíci přepuštěného másla necháme v hrnci rozpustit, přidáme nakrájenou zeleninu a necháme chvilku restovat.Vše zalijeme…
Oloupanou zeleninu a houby nakrájíme na kostičky.Do varné konve dáme vařit 1,7 l vody.Na oleji lehce osmahneme cibuli, přidáme mouku, červenou papriku a uděláme světlou…
Omyjte a nakrájejte žampiony na plátky. V hrnci rozehřejte olivový olej, přidejte stroužek česneku vcelku, po chvíli vyjměte. Nyní přidejte žampiony a šunku nakrájenou…
Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, poté přidáme maso nakrájené na kostky a zprudka opečeme. Lehce osolíme, opepříme, dáme trochu kmínu. Poté posypeme paprikou a za…
Slepici dáme do vody se solí a uvaříme do měkka, až se bude maso téměř rozpadat. Scedíme, vývar uschováme a maso obereme (můžeme ho např. použít na perkelt). Mrkev,…
Slepici dáme do vody se solí a uvaříme do měkka, až se bude maso téměř rozpadat. Scedíme, vývar uschováme a maso obereme (můžeme ho např. použít na perkelt). Mrkev,…
Na másle restujeme na kostky nakrájenou zeleninu i s bramborem a řepou. Zalijeme vodou, přidáme bujón a necháme vařit, dokud není zelenina, zvlášť řepa, měkká. Poté…
Hovězí maso prošpikujeme a zprudka opečeme ze všech stran.Ve výpeku orestujeme všechnu nakrájenou zeleninu.Do zeleniny přidáme cukr, hořčici a ocet a necháme…
Z ořezů a kostí uvaříme vývar, přidáme mrkev, petržel, celer a libeček.Mezitím než se uvaří polévka, uděláme svítek. V míse umícháme máslo, sůl a žloutky, pak přidáme…
V pánvi rozehřejte přepuštěné máslo a osmahněte na něm nadrobno nasekanou cibuli.Do pánve přidejte nastrouhaný květák, kurkumu a utřený stroužek česneku. Opékejte 5–7…
Celer, mrkev a petržel nastrouháme na hrubší nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, pórek podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenká půlkolečka.Na másle či oleji zpěníme…
Maso prošpikujte slaninou a orestujte na rozpáleném tuku ve velké panvi. Orestované maso vyndejte a vložte do pekáčku. Do pánve, ve které jste restovali maso přidejte…
Ostravsky Gastrošef ukázal, jak na retro camping salát: Základ je ve vhodném salámu a druhu cibule, prozradil
Tradiční oukrop podle Sandtnerové je velmi skromný pokrm, ale chutná dobře a takhle snadno se připravuje
Světový den spotřebitelských práv: Jak reklamovat v restauraci a kdo vás chrání v supermarketu?