Letní polévka s hráškem
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve vyloupeme hrášek, pokrájíme na jemno polovinu cibule a nakrájíme na kolečka mladou mrkev a petržel.Na pánvičce rozpustíme asi 80 g másla. Na opravdu malé…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdříve vyloupeme hrášek, pokrájíme na jemno polovinu cibule a nakrájíme na kolečka mladou mrkev a petržel.Na pánvičce rozpustíme asi 80 g másla. Na opravdu malé…
Do uzavíratelné nádoby vyklepneme vejce, přidáme olej, omáčku, worcester, zázvor, pepř a solamyl a vše důkladně prošleháme. Maso opláchneme, osušíme, nařežeme na plátky…
Krůtí krky opláchneme a dáme do hrnce společně se zeleninou a kořením. Zalijeme vodou a slabým varem táhneme 2-2,5hodiny. Pokud použijeme papiňák, od doby varu na slabém…
Maso uvaříme s polévkovým kořením (pepř, nové koření, bobkový list) osolit. Na pánvi osmahneme špek nakrájený na kostky, cibulku, přidáme olej dle potřeby a orestujeme…
Ryby bychom měli do jídelníčku zařazovat pravidelně. Jejich příprava je snadná a rychlá, což je i v případě tohoto receptu. Filety tresky s citronovou šťávou opečeme na…
Mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kolečka, batát, celer a řepu oloupeme a nakrájíme na menší plátky.Zeleninu dáme do zapékací misky, polijeme 2 lžícemi oleje,…
Slepici vaříme v osolené vodě na polévku spolu s kuličkami pepře a nového koření (6+3 nebo podle zvyku). Téměř doměkka uvařenou slípku naporcujeme, (do omáčky používám…
Na másle osmahneme nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku.Zalejeme studeným vývarem nebo vodou a důkladně rozmícháme.Přidáme na nudličky…
Fazole propláchneme a na noc namočíme do studené vody.Fazole zalijeme čerstvou vodou a necháme vařit, přidáme koření a bylinky.Kořenovou zeleninu a brambory očistíme,…
Mrkev a petržel důkladně omyjeme (vyhneme se tak tomu, že bychom je museli škrábat) a nakrájíme je na kostičky. Zázvor nakrájíme na co nejtenčí plátky. Kurkumu…
Černá čočka je bohatá nejen na vlákninu, ale také na bílkoviny. Pokud ji připravíte společně se zeleninou a cizrnou, získáte tak plnohodnotné a syté jídlo, ke kterému se…
Kuřecí stehna pečená na zelenina jsou jedním z klasických jednoduchých a hlavně chutných pokrmů. Stehna jsou nakořeněna směsí paprik a česneku a pečou se na lůžku z…
Tento recept spojuje šťavnaté kousky hovězího masa s jemností klasické svíčkové omáčky, obohacené o svěží nádech rajčat. Dlouhé pomalé vaření zajistí, že maso bude měkké…
Obliba mořských plodů i v našich končinách bez moře stoupá. Není divu, pokud jim dáte šanci, zjistíte, že jsou velmi lahodné, zdravé a velmi jednoduché na přípravu. A…
Tato polévka je vydatný a výživný pokrm, který kombinuje křehkost čerstvého zelí s výraznou chutí lesních hub a jemnou strukturou cizrny. Jednoduchá příprava a bohatá…
Už jste přejedeni masa a nevíte co připravit k obědu? Smažené karbanátky, plné kořenové zeleniny, s přílohou v podobě smetanových brambor, zajisté přijdou vhod. I zarytí…
Kůzlečí a jehněčí maso patří od nepaměti na sváteční tabuli. Jarní pokrm vhodný pro tradiční velikonoční tabuli je kořínek neboli pajšl. S vychucenou výbornou omáčkou se…
Správně připravené jehněčí maso je velmi jemné a chutná lahodně. Skvěle se hodí pro slavnostní příležitosti. Ochutnejte ho ve výborné kombinaci s kořenovou zeleninou,…
Symbolem českých vánoc je bezesporu kapr. Z hlav a mlíčí se připravuje výtečná polévka s kořenovou zeleninou, která nesmí chybět na Štědrý den. Polévku doplní dokřupava…
Jednohubky sýrové s olivou jsou rychlým a elegantním pohoštěním, které zaujmou svou jednoduchostí i rafinovanou chutí. Spojení krémového sýra a výrazné olivy potěší…
Pokud máte sušičku potravin, můžete si díky ní připravit úžasnou sušenou zeleninu. kterou využijete všude tam, kde byste jinak sáhli po komerčním kořenícím přípravku.…
Křehké rybí maso, vůně zeleniny a křupavé krutonky okouzlí vaše strávníky nejen na Vánoce. Avšak právě na ty nesmí rybí polévka na svátečním stole chybět. Její příprava…
Tento salát je podle autorky již taková malá příprava na Vánoce. Výborně se jím potírají i chlebíčky. Salát podávejte se smaženým kuřecím řízkem nebo na na vánoce s…
Jistě se stane, že chcete vyzkoušet něco nového a pak posoudit chuť daného pokrmu. Salát z fenyklu a pomerančů možná bude jedním z těchto jídel. Jistě vás překvapí…
Jak připravit dokonale sametovou bramborovou kaši do půlhodinky: Trik šéfkuchařů zvládne doma každý
Retro okénko: Mražený dezert Vienetta býval sladkou tečkou rodinných oslav. Připravíme jej ale i doma, a to celkem snadno
Podzimní životabudič: Jak na skvělý šípkový džem, který voní kořením a zpříjemní chladné dny