Hříbky se zeleninou ve sladko kyselém nálevu
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravte si lahodné nakládané hříbky se zeleninou ve sladkokyselém nálevu, který dokonale vyvažuje jemnou zemitost hub s osvěžující chutí zeleniny a lahodným nálevem.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Připravte si lahodné nakládané hříbky se zeleninou ve sladkokyselém nálevu, který dokonale vyvažuje jemnou zemitost hub s osvěžující chutí zeleniny a lahodným nálevem.…
Šťavnatý vepřový bůček, plněný aromatickými bylinkami, česnekem a kořením, se při pečení promění v lahodnou roládu s křupavou kůrkou. Toto jídlo se skvěle hodí na…
Lilek plněný žampiony a sýrem je skvělým nápadem na lehký a chutný oběd či večeři. Tato kombinace měkkého lilku, šťavnatých žampionů a rozpuštěného sýra vytváří lahodný…
Každá země má své velikonoční tradice a pokrmy. Naši polští sousedé připravují velikonoční polévku barszcz, obdobu ruského boršče, z červené řepy a plnou zeleniny. Její…
Sváteční králičí vývar plný krásně barevné zeleniny vás zahřeje a skvěle zasytí. Netradiční šunkovo-sýrové knedlíčky jsou tak výborné, že se možná budete muset snažit,…
Lahodná hustá polévka plná zeleniny a hub může směle nahradit lehký oběd, nebo večeři. Dochuťte ji do voňava bylinkami a kořením a doplňte krajícem dobrého, nejlépe…
K podzimu patří krémová dýňová polévka, která v nepříjemném počasí pěkně zahřeje. Jemnou chuť dýně zvýrazní muškátový oříšek a čerstvý zázvor. K ozdobení použijeme…
Jestli váháte, co uvařit k obědu, vyzkoušejte tato výborná pečená kuřecí stehna plněná plátky šunky a dušenými žampiony. Podávejte je s jednoduchou omáčkou z výpeku,…
Polévky jsou ideálním pokrmem na nejen chladné podzimní dny. K zeleninovému vývaru můžeme přidat různorodou zeleninu, která dodá polévce chuť a vitamíny. O to se tady…
Základní silná omáčka, která se dá využít i na přípravu dalších pokrmů. Z kořenové zeleniny, uzeniny, kostí a vína připravíme omáčku, kterou po vychladnutí můžeme…
Bramborový salát vhodný ke grilovačce má svůj původ na jihu Evropy. Doplní stůl stejně dobře i v našem jídelníčku. V létě i v zimním období. Pro svou lehkost a chuťovou…
Příprava domácí bylinkové soli není žádná věda. Postačí v průběhu sezóny dobře usušit vaše oblíbené čerstvé bylinky a poté je promíchat s hrubozrnnou solí. Sůl krásně…
Mezi tradiční česká štědrovečerní jídla rozhodně patří smažený kapr s bramborovým salátem. Dozlatova osmažený kapr je na povrchu pěkně křupavý a s trochou vychlazeného…
Vývary jsou velmi oblíbené polévky a podávat je můžete prakticky kdykoliv. Tato vydatná polévka z vepřových kostí, podávaná s vařeným masem, rýží a dušenými houbami,…
Lilek je skvělá zelenina, která se dá připravit na mnoho způsobů. Tento recept na zapečený lilek se sýrem je snadný, rychlý a chuťově velmi výrazný. Výsledkem je chutný…
Vyzkoušejte rychlé smetanové houby ve veganské verzi. Jídlo je velmi snadné na přípravu a do 30 minut máte na stole skvělý oběd, úžasně provoněný kmínem. Skvělou chuť…
Bratislavský salát je klasika, která v sobě spojuje jednoduchost a lahodné chutě. Tento tradiční pokrm z brambor, majonézy, vařených vajec, nakládaných okurek a salámu…
Rybí polévku připravujeme nejčastěji ke štědrovečerní večeři. Základem jsou hlavy, odřezky masa, vnitřnosti a zelenina, z nichž připravíme silný vývar, zahuštěný…
Kuř.stehna osmahnu na oleji, pak podliji vodou a dusím do měkka.Pak jsem to obrala. Na pánvi si rozpustím máslo a osmahnu nastrouhanou zeleninu a hrášek dle chuti, kdo…
Řeřicha je oblíbená pro svou výraznou kořenitou chuť a aroma. Je nabitá vitamíny a minerály a s ostatní neméně výraznou zeleninou, tvoří bohatý základ této famózní…
Nejdříve připravte rajčatovou salsu a mátový jogurt. Oboje nejlépe chutná poté, co nějakou dobu odleží v chladu. Rajčata nakrájejte na malé kostičky, smíchejte s olejem…
Z Wikipedie: Boršč (také boršč, bortsch, borstch, Borsh, boršč, Ukrajinský: борщ, v jidiš: באָרשט) je polévkou, která je populární v mnoha zemích střední a východní…
Nejdříve si namočte suchou čočku. Požadované množství čočky přeberte od nečistot a vypláchněte vodou, dokud není voda úplně čistá. Pak na čočku natočte dostatečné…
Množství neuvádím záměrně, protože každý, kdo vaří silný hovězí vývar v domácích podmínkách, většinou připravuje větší množství, jelikož to není sice nic složitého, zato…