Hovězí s kořenovou zeleninou a cizrnou
Recept ještě nebyl hodnocenMaso nakrajime na kostky, cibuli podelne nahrubo (na sestinky), mrkev a celer na vetsi kosticky, cesnek oloupeme a strouzky prepulime.Na olivovem oleji orestujeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso nakrajime na kostky, cibuli podelne nahrubo (na sestinky), mrkev a celer na vetsi kosticky, cesnek oloupeme a strouzky prepulime.Na olivovem oleji orestujeme…
Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibulku a orestujeme. Přisypeme cukr, který necháme zkaramelizovat. Přihodíme všechno koření, aby se stačilo rozvonět. Přisypeme…
Ve větším kastrolu rozehřejte 2 lžíce oleje, přidejte po částech maso, obalené v mouce a restujte ho dohněda na středně vysokém plameni. Opečené maso vyndejte z kastrolu…
Kližku ponecháme vcelku, opláchneme ji, osušíme a vetřeme do ní sůl a pepř. Pro lepší držení tvaru můžeme maso utáhnout kuchyňským provázkem nebo dvojitě složenou nití…
Maso, slaninu a cibuli si nakrájíme na menší kostky. Slaninu dáme do kastrolu a necháme vyškvařit. Pokud pustila málo tuku, přidáme trochu oleje a přisypeme cibuli,…
Otřeným plátkům ossobuco na několika místech nařízneme blánu, kterou mají po obvodu, aby se později nekroutily. Obalíme je v hladké mouce se solí a pepřem a na oleji z…
Maso nakrájíme asi na prst silné proužky, oloupanou cibuli nakrájíme na velmi tenká kolečka, česnek na tenké plátky. Omyté paprikové lusky rozpůlíme, vyčistíme a…
Maso si dáme do větší misky a přidáme sůl, pepř, vajíčka a nakrájenou petrželku. Dochutíme česnekem a kurkumou. Na oleji zpěníme na cibulce pokrájené houby, zlehka…
Oloupaný celer a mrkev nastrouháme nahrubo a osmažíme v hrnci na rozpáleném oleji.Cibuli nakrájíme nadrobno,česnek na plátky a přidáme ke kořenové zelenině.Vše dobře…
Cibuli a nastrouhanou kořenovou zeleninu osmahneme na sádle, zasypeme sladkou mletou paprikou, přidáme rajský protlak, lžičku /i více podle chuti/ rybízového džemu a…
Z pórků odřízneme tmavě zelenou část, rozebereme na jednotlivé listy, dobře opláchneme, vložíme do hovězího vývaru a necháme vařit na mírném ohni.Světlou část také dobře…
Základem skvělé svíčkové omáčky je čerstvá zelenina, kterou použijeme ve značném množství, protože nám svíčkovou omáčku zároveň zahustí, chuť zůstane výrazná po zelenině…
Cibuli nakrájím na drobno a nechám zpěnit na sádle. Pak přisypu předem namočené houby, drcený česnek zadusím s kmínem. Poté do základu přidám na kostičky nakrájenou…
Rychlá a jednoduchá hotovka z hovězího masa, která se hodí k nedělnímu obědu nebo večeři. Hovězí maso potřebuje delší dobu dušení, aby bylo měkké. Pro urychlení je dobré…
Cibuli nakrájíme na kostičky. Rozpálíme sádlo a na středním plameni na něm pomalu opékáme všechnu cibuli se špetkou soli. Pěkně pomalu, mícháme a snažíme se docílit…
Maso osolíme, lehce obalíme v mouce a v pánvi na másle opečeme z obou stran dozlatova. Nakrájíme cibuli a přidáme ji k masu, zalijeme vínem a počkáme, až se vypaří…
Maso osolíme, lehce obalíme v mouce a v pánvi na másle opečeme z obou stran dozlatova. Nakrájíme cibuli a přidáme ji k masu, zalijeme vínem a počkáme, až se vypaří…
Připravíme si těstíčko = mouku rožleháme se žloutky, přidáme pivo, osolíme a nakonec přidáme sníh z bílků. Nasoleného candáta namáčíme v těstíčku a smažíme na oleji…
Maso nakrájíme na kostky 2x2 cm, obalíme v hladké mouce, rozpálíme pánev a na oleji maso zprudka osmažíme, přendáme do pečícího pekáče s poklicí, na pánev podle potřeby…
Do hrnce s vývarem vložíme oháňky. Dolijeme potřebné množství vody, aby maso bylo potopené, a přidáme koření. Vaříme na mírném plameni asi 1 hodinu. Pokud maso není…
Tato polévka potěší výbornou sladkokyselou chutí. Nejprve na olivovém oleji restujeme šalotku a česnek. Přidáme vývar, pasírovaná a loupaná rajčata a povaříme. Na závěr…
Maso kuchyňsky očistíme, upravíme a rozdělíme na plátky, které mírně naklepeme a nařízneme, opepříme, každý plátek potřeme hořčicí a poklademe kapary. Uděláme si malé…
Maso kuchyňsky očistíme, upravíme a rozdělíme na plátky, které mírně naklepeme a nařízneme, opepříme, každý plátek potřeme hořčicí a poklademe kapary. Uděláme si malé…
Byliny v kuchyni: Řeřicha chutí připomíná ředkvičky a je přímo nadupaná vitaminy. Jak si ji nejlépe užít?
Jak na smažené zelí podle Aničky z MasterChefa: Odkoukala jsem ho od jednoho českého kuchaře, přiznává soutěžící
Meruňkové řezy Henrietta: Slavnostní dezert s jemným máslovým krémem a meruňkovou náplní chutná božsky