Hamburger: Pořádná porce šťavnatého masa a zeleniny v dokonale nadýchané bulce
Hamburger: král rychlého občerstvení, speciálních foodtrucku ale i specialita restaurací. No není divu, tento skvělý pokrm je totiž až do detailů vyladěný. Když se řekne sloho hamburger, většina z nás si pod slovem "ham" představí z anglického překladu šunku - není tomu tak. Podle jedné teorie z 19. století pochází z německého Hamburku, kde se nachází velmi známý přístav, ve kterém se potkávali námořnici z různých zemí světa, kteří s sebou přinesli nápad, tvarovat mleté maso do placiček.
Hlavní složky Hamburgeru
- Hlavní složku hamburgerů tvoří bezesporu maso, které se dá připravit na mnoho způsobů. Nejčastěji se ale používá mleté hovězí maso. Ale i hamburger jde s dobou a nabízí mnoho variací. Na své si přijdou i milovníci kuřecího nebo vepřového masa a počítá se také s variantou pro vegetariány.
- Výborně ochucené a připravené maso se poté vkládá do připravených housek. Máme pro vás skvělý tip, na přípravu domácích housek. Tyto housky se poté lehce opečou a namažou speciální omáčkou, kterou si každý vybere podle své chuti.
- K vylepšení chuti se do hamburgerů také přidávají různé další suroviny jako je zelenina, různé druhy sýrů, opečená slanina nebo sázené vejce.
Den burgerů
Den nezdravých jídel
Den milovníků burgerů
Den rychlého občerstvení
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Co s jahodníky po sklizni? Odplevelit, nakypřit půdu a důkladně pohnojit, další rok se nám za to odvděčí sladkými plody
Orientální salát tabouleh voní petrželkou a mátou. Víte, co ještě se do něj dává?
Telecí rosol, žloutkové fleky i kuře s kečupem. Na čem si rád pochutnával Vlasta Burian?