Kdo neochutnal indickou kuchyni, měl by to napravit
Indická kuchyně, to jsou hojně kořeněné pokrmy, převládající vegetariánská jídla, využití zeleniny, rýže a luštěnin. Pokud bychom měli vybrat jedinou typickou surovinu, bude to nejspíš karí. To je však značně zjednodušující shrnutí, indická kuchyně je neskutečně pestrá a bohatá.
Typické suroviny
Kromě již zmiňovaného karí nebo kurkumy je to aromatický kardamon. Ne tak známá, ale chuťově výrazná je černucha neboli černý kmín. Pokud se chcete indické kuchyni co nejvíc přiblížit, dbejte na výběr správného druhu rýže.
Tradiční pokrmy
Lehké a zdravé je zeleninové karí. Jen lehce kořeněné je snadné rýžové birjání. A naprostou klasikou jsou indické máslové kuře, vyhlášená indická specialita, a snadný čočkový dhal.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Česnek v octu, v lihu nebo v mrazáku? Nachystejte si jej rovnou na vaření!
Soutěž MasterChef Česko 2022 před branami finále opustil Ondra. Rodina už mi chyběla, říká v našem rozhovoru
Snídaně pro lenochy: Fermentovanou ovesnou kaši podle receptu Hanky Zemanové večer zamícháte a ráno posnídáte