Koblihy: Sladké kynuté pečivo plněné marmeládou či pudinkem, kterému neodoláte
Všichni ho známe a všichni ho také máme rádi - ano, bavíme se o krásném dozlatova usmaženém koblížku, plněném marmeládou a pocukrovaném pořádnou vrstvou cukru. Zní to jako kalorická bomba a ona to taky je, ale té chuti a nadýchanosti podlehne občas určitě každý z nás. Zkoušeli jste někdy připravit domácí koblihy? Vypadá to velmi složitě, ale opak je pravdou. Příprava oblíbených koblih je velmi snadná a určitě ji podle návodu hravě zvládnete.
Kobliho nebo donut?
Přijdete do obchodu a v úseku pečiva se na vás smějí krásně barevné, zdobené, někdy plněné uvnitř s dírou uprostřed sladké donuty. Už jen při pohledu na ně by oči jedly. Vypadají fantasticky a chutnají skvěle. Připravují se velmi podobně jako koblihy smažením ve vysoké vrstvě oleje. Chuť je také velmi podobná, jediný rozdíl je v závěrečné úpravě. Tak kterému z nich dáte přednost?
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Řízky Friduš: Delikatesa vskutku rytířská oživí každé grilování. Maso je díky speciální marinádě krásně šťavnaté a křehké
Retro okénko: Vánoční kolekce byly za socialismu oblíbené. Půlkilová vyšla na 35 Kčs, rodiny s dětmi je fasovaly od ROH
Krokodýlí maso, koprová omáčka i čokoláda: Neuvěříte, jaké šílenosti dávají lidé na pizzu!