Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Není nad to mít po ruce pesto, kterým vylepšíte mnoho pokrmů

Není nad to mít po ruce pesto, kterým vylepšíte mnoho pokrmů

Původem italský vynález – pesto – obohatil mnohé domácnosti po celém světě. Pesto je vlastně pasta z najemno rozemletých listů nějaké rostliny, soli a olivového oleje, přičemž může obsahovat také oříšky, česnek a sýr. Její velkou výhodou je dlouhá trvanlivost a schopnost povýšit i jednoduché jídlo.

Druhy pesta

Existuje nepřeberné množství pest. Klasické italské pesto je vyrobené z bazalky, Češi zase milují pesto z medvědího česneku. Pesto lze vytvořit také z listů libečku, petržele, máty, ředkviček, mrkve... 

K čemu přidat pesto

Pesto se nejčastěji přidává k těstovinovým jídlům, ale skvěle doplní také ryby, například lososa, nebo vepřové maso. Možná by vás nenapadlo vmíchat pesto do rýže, chutná to ale výborně. 

Více

1 2 3

Další témata

Další recepty