Rajská omáčka je česká klasika, která má tisíc podob
Rajská omáčka je jedna z omáček, které se považují za tradiční české. Každá rodina či každý kuchař má svou vlastní variantu, takže výsledná omáčka se často dost liší. Někdo ji vaří z protlaku, jiný z čerstvých rajčat, někdo dochucuje octem a cukrem, někdo má raději hustější. Samostatnou kapitolou je potom příloha (těstoviny, knedlík či rýže) a použité maso (hovězí plátek, plněná paprika, masové koule a další).
Recepty na rajskou omáčku
Cílem většiny kuchtíků je, aby rajská chutnala jako ta poctivá od babičky. Aby byla rajská omáčka dokonalá, chce to jen trochu cviku a odvahu experimentovat, například přidáním perníku.
Co k rajské omáčce
Velmi často se rajská omáčka připravuje s plněnými paprikami. Jednodušší a rychlejší jsou však masové koule, které lze uvařit přímo v omáčce, nebo upéct v troubě. Téměř zcela bez práce je uvařený plátek kvalitního hovězího.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Vidlička jako ďáblův nástroj a nůž místo párátka: Moderní příbor používáme teprve dvě století
Snídaně pro lenochy: Fermentovanou ovesnou kaši podle receptu Hanky Zemanové večer zamícháte a ráno posnídáte
Lógr z kávy nepatří jen do koše: Funguje jako skvělé hnojivo, čistidlo i kosmetický prostředek