Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řecká kuchyně je plná barev, chutí a čerstvých surovin, které zde pěstují

Řecká kuchyně je plná barev, chutí a čerstvých surovin, které zde pěstují

Řecká kuchyně je známá pro svoji pestrost, chutnost a čerstvost surovin, které si zde místní obyvatelé s oblibou pěstujíŘecká kuchyně se řadí mezi nejlepší kuchyně na světe a není divu, plno řeckých dobrot potkáme už i nás. Díky svému středozemskému klimatu se zde daří mnoha plodinám, takže si Řekové zakládají hlavně na čerstvosti surovin.

Charakteristické suroviny

Mezi základní a nejvíce používanou surovinu rozhodně patří olivový olej, který najdete téměř v každém jídle. Vejmi často se zde setkáte také s černými olivy, rajčaty, papriky, cukety, lilky, česnekem a artyčoky. v Řecku se velmi dobře daří chovu ovcí a koz, proto se zde nejvíce setkáte s těmito druhy masa. Každý z nás jistě zná sýr feta z ovčího nebo kozího mléka, naložený ve slaném nálevu. 

Typická Řecká jídla

Mezi typická jídla bezesporu patří salát tzatziki, gyros, nebo velmi známý řecký jogurt. Při návštěvě Řecka určitě musíte ochutnat chlebovou placku "pitu", která se používá k přípravě gyrosu nebo kebabu. Mezi mezinárodně známe jídlo se řadí pokrm Musaka, tvořený třemi vrstvami plátky lilku, mletým masem a bešamelovou omáčkou. 

 

Více

1 2 3

Další témata

Další recepty