Regionální kuchyně aneb každý region má svoje poklady v podobě surovin
Česká kuchyně má nezastupitelnou roli ve středozemní kuchyni. Vyznačuje se typickými pokrmy, mezi které patří mnoho druhů omáček, polévek nebo třeba koláčů, které přímo pocházejí z české kuchyně. Každý region se vyznačuje specifickými pokrmy, které obsahují suroviny, které jsou přímo dostupné v daném regionu např. houby v horských oblastech. Rozdíl může být také pouze v názvu daného pokrmu, který se připravuje jiným postupem.
Typické regionální pokrmy
- Víte, co se vařilo na českých a moravských horách? Pokud ne, tak máme pro vás báječné tipy, které stojí za vyzkoušení.
- A co takhle něco ze slovácka? Taková slovácká zasmaženica neboli falešná slepičí polévka vás postaví na nohy.
- Staročeská sakrajda, tak tento název asi moc z nás nezná - to je ale velká chyba. Dokonalý perníkový závin, který voní po povidlech a oříšcích.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Chléb a pivo byly základními potravinami starověkého Egypta. Do hrobek zemřelým se dávalo tisíc bochníků a pivo popíjely i děti
Královna pampeliška: Víte, že jíst se dá úplně celá od kořínku po žluté květy? Vyrobíte z ní třeba tohle netradiční želé
Hit internetu: Těstoviny s karamelizovanou cibulkou a pikantně nasládlou krémovou omáčkou připravíte téměř bez práce