Rizoto je synonymem pro snadné, levné a rychlé jídlo. Doveďte ho k dokonalosti
Když Italové chystají jeden ze svých národních pokrmů – rizoto –, dodržují téměř neměnný postup: Rýži vaří na másle nebo oleji, přidávají bílé víno a nastrouhaný sýr. U nás se při výrobě rizota fantazii meze téměř nekladou, pod pojmem rizoto rozumíme směs rýže, zeleniny a masa, případně dalších surovin.
Klasické rizoto a tipy na neobvyklá rizota
S tradičním rizotem jsme se snad všichni setkali už ve školce nebo ve škole. Na podzim můžete rizoto ozvláštnit houbami, zajímavá je také variace se špenátem. Kromě mletého nebo kuřecího masa lze do rýže vmíchat třeba krevety nebo vepřový gyros.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Snídaně podle horoskopu: Panny potřebují vaječnou omeletu se zeleninou, Býky nejlépe nastartuje dobrý toast
Holka u plotny radí: Tajemství dokonalého leča tkví ve správném postupu. Chuti pomůže i papriková pasta a maďarská klobása
Co všechno dokážou moderní myčky? Samy si zvolí program a ještě si s nimi popovídáte!