Sirupy se hodí do kávy, dezertů i při nachlazení. Co o nich potřebujete vědět?
Sirup je hustá, velmi často sladká tekutina, která už není doménou jen palačinek a lívanců. Z darů přírody si můžeme připravit různé druhy sirupů, které chutnají famózně a dodají nám notnou dávku vitamínů a živin.
Z čeho lze připravit sirup?
Sirup se dá připravit ze spoustu surovin. Jedno mají ale společné, a to, že vždy bude chutnat skvěle. Dá se připravit z ovoce (aronie, hroznové víno, černý rybíz, malina), rostlin a bylinek (černý bez, rýmovník, tymián, máta, levandule) nebo třeba z dýně. Každý druh sirupu se hodí k jiným účelům.
Tip: Nesmíme zapomenout na legendární javorový sirup ideální na palačinky.
Jak využít sirup v kuchyni?
Co se týče využití, sirup se dá využít různě.
- sladké sirupy se hodí do pečení, k ochucení dezertů nebo do kávy a limonád,
- bylinkové a podobné sirupy se hodí nejen při nachlazení,
- sirupy využijete i při přípravě různých lihovin a likérů,
- mohou tvořit také originální marinádu na maso či zeleninu.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Grilování levou zadní: Nažhavte uhlíky a chyťte sezónu šťavnatých steaků za pačesy!
Jak jednoduše připravíme voňavou polévku z pečené zeleniny? Chuti pomůže vývar i správné koření, pak je polévka výborná
Zázrak jménem jackfruit: Plody exotického chlebovníku snadno upravíte jako maso. Poradíme, jak na to!