Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláče nemusí být jen sladké. Slaný koláč poslouží jako svačina i hlavní chod

Koláče nemusí být jen sladké. Slaný koláč poslouží jako svačina i hlavní chod

Štrúdl nebo palačinky, obvykle sladké pokrmy, lze připravit naslano, proč by tedy nešlo upéct i slaný koláč. Slaných koláčů existuje celá řada, nejslavnější jsou asi francouzské quiche. Do slaného koláče lze přidat zeleninu, sýry, ale i maso, a připravit tak chutný hlavní chod.

Zahraniční slané koláče

Typickým slaným koláčem, ačkoli se mu koláč říká jen málokdy, je italská pizza. Podobný je slovenský slaný koláč posúch. Pokud půjdeme více na jih, narazíme na tradiční chorvatský koláč komikša pogača nebo řecký cibulový koláč kremidopita.

Domácí slané koláče

Vynikající jsou například tlačené koláčky s medvědím česnekem Ivy Trhoňové. O Velikonocích, ale nejen tehdy, si můžete upéct tradiční slanou babu a o svatojanské noci zase slaný svítek

Více

1 2

Další témata

Další recepty