Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Závin je moučník, který skrývá lahodnou náplň. Díky smotání je skvělý i na pohled

Závin je moučník, který skrývá lahodnou náplň. Díky smotání je skvělý i na pohled

Příprava štrúdlu neboli závinu není nic těžkého a zvládne ji i začátečník. Možná právě proto je závin tak oblíbený moučník. Vylepšený voňavou skořicí a posypaný moučkovým cukrem je přímo neodolatelný a rukáv (či dva) zmizí vždy rychle.

Závin – druhy těsta

Nejznámější a nejpoužívanější je listové těsto, z nějž se vyrábí tradiční jablečný závin. Velmi oblíbené je také kynuté těsto, z nějž lze upéct například vynikající makový závin. Méně známé je třeba těsto jogurtové nebo těsto pivní.

Závin – náplně

Nabídka náplní je ještě pestřejší než nabídka těst. Závin lze připravit naslano i nasladko, přičemž můžete využít různé druhy ovoce (i zeleniny), ořechy lískové i vlašské, hrozinky, tvaroh, mák... a navrch třeba zmrzlinu nebo domácí klasickou či pařížskou šlehačku.

Více

1 2 3

Další témata

Další recepty