Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vinná klobása nabízí mnoho možností, jak ji v kuchyni využít. Přinášíme 15 skvělých receptů, které vám ukážou, jak ji dovést k dokonalosti, a to od klasického smažení na pánvi po originální zakomponování klobásy do jiného jídla.

Vinná klobása je lahodná pochoutka, jejíž jemná chuť a šťavnatá konzistence ji předurčují k nespočtu kulinářských variací. Ať už ji smažíte na pánvi, zapékáte v troubě nebo přidáváte do polévek či omáček, vždy přinese do pokrmu jedinečnou chuť. 

1/15

    1 z 15

    Knedlíčky z vinné klobásy

    Knedlíčky z vinné klobásy

    Připravte si lahodné domácí knedlíčky, které obohatí každý vývar. Směs z vinné klobásy dochutíte kořením a vytvarujete drobné kuličky. Vařením ve vroucí vodě získají správnou konzistenci a jemnou chuť. Podávejte je ve vývaru nebo jako přílohu k omáčkám.

    4 z 15

    Kuřecí rolka s vinnou klobásou

    Kuřecí rolka s vinnou klobásou

    Vyzkoušejte šťavnatou kuřecí rolku plněnou vinnou klobásou. Maso rozklepete, pokladete schwarzwaldskou šunkou a vinnou klobásou, pak pevně stočíte. Pečením v troubě získá maso krásně zlatavou kůrku a skvělou chuť. Hodí se k bramborové kaši nebo k dušené zelenině.

    7 z 15

    Nádivka s vinnou klobásou

    Nádivka s vinnou klobásou

    Upečte si nadýchanou nádivku, která skvěle doplní slavnostní tabuli. Vinnou klobásu vymáčknete ze střívka a smícháte s pečivem namočeným v mléce, s vejci a bylinkami. Nádivku podávejte jako přílohu k pečenému masu nebo jen tak, samotnou.

    8 z 15

    Norimberské kuřecí závitky

    Norimberské kuřecí závitky

    Překvapte své blízké netradičními kuřecími závitky inspirovanými německou kuchyní. Plátky kuřecího masa naplníte vinnou klobásou, pevně stočíte a opečete dozlatova. Pečením se chutě propojí a vytvoří šťavnatý a lahodný pokrm, který nejlépe chutná s bramborovým salátem.

    9 z 15

    Vinná klobása zapečená se žampiony

    Vinná klobása zapečená se žampiony

    Spojte jemnou chuť vinné klobásy a chuťově výrazné žampiony v lahodný zapečený pokrm. Obsah vinné klobásy spolu s orestovanými houbami, česnekem, vejcem a bylinkami krátce zapečte v troubě. Výsledkem je neokoukané jídlo s bohatou vůní a skvělou chutí.

    10 z 15

    Slaný koláč s vinnou klobásou

    Slaný koláč s vinnou klobásou

    Upečte si chutný slaný koláč, ve kterém se snoubí celozrnná tortilla s lahodnou náplní. Vinnou klobásu, stočenou do spirály, dejte do formy, smíchejte vejce se sójovou omáčkou a bylinkami a vše nalijte na klobásu. Upečené podávejte se zeleninovým salátem.

    11 z 15

    Žampiony plněné vinnou klobásou

    Žampiony plněné vinnou klobásou

    Vyzkoušejte chutnou kombinaci oblíbených žampiónů a vinné klobásy. Velké klobouky žampiónů naplníte směsí z klobásy a česneku, která houby při pečení krásně ochutí. Na každý žampión přidejte strouhaný sýr. Po upečení získáte skvělý předkrm nebo lehký hlavní chod.

    13 z 15

    Sekaná roláda s vinnou klobásou a zeleninou

    Sekaná roláda s vinnou klobásou a zeleninou

    Zkombinujte mleté maso s jemnou vinnou klobásou a upečte si chutnou sekanou. Masovou směs rozprostřete, pokladete sýrem a zeleninovou směsí a srolujete. Pečením se chutě propojí a vytvoří neodolatelně voňavý hlavní chod, který si oblíbí celá rodina.

    14 z 15

    Mangoldový koláč s vinnou klobásou

    Mangoldový koláč s vinnou klobásou

    Vyzkoušejte slaný koláč, který spojuje křehké listové těsto s chutí mangoldu a vinné klobásy. Náplň vytvoříte z dušeného mangoldu, sýru a do spirály stočené klobásy. Po zapečení s vejci a smetanou vznikne lahodný pokrm, který si skvěle vychutnáte teplý i studený.

    15 z 15

    Krkovička plněná vinou klobásou

    Krkovička plněná vinou klobásou

    Připravte si dokonale šťavnatou krkovičku, která vás překvapí lahodnou náplní. Maso rozklepané na plátky naplníte vinnou klobásou a slaninou, pak důkladně srolujete. Pečením maso získá krásně zlatavou kůrku a uvnitř zůstane šťavnaté a plné chuti. Skvěle se hodí k bramborám i zelenině.

1/15

Komentáře

Další tipy a triky