16 receptů na báječné pokrmy s vejci: Vajíčka jsou jejich hlavní surovinou
Vejce je produktem slepic, křepelek, kachen, hus a pštrosů. Skládá se z bílku, žloutku a pevného obalu - skořápky. Vajíčka jsou nutričně významnou potravinou, plnou bílkovin, vitamínů, minerálů a důležitých živin.
Vejce jsou zázrakem každé kuchyně. Připomínají zářící sluníčko na pozadí bílých obláčků. Vejce znamená nový život, zdraví a pohodu. Bez vajíček si jen málokdo dokáže představit vaření. Sladká i slaná kuchyně a vejce prostě patří k sobě.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Vejce na sněhu
- Míchaná vejce s česnekovými výhonky
- Plněná vejce s tvarůžky
- Koprová omáčka
- Šlehačkový pohár s vaječným koňakem a broskvemi
- Pštrosí vejce ze tří druhů masa, s baby špenátem a brambory se špenátem a cibulkou
- Vaječná omeleta s mrkví a hráškem
- Vaječná tlačenka plněná celými vejci
- Blesková polévka s vaječnou jíškou
- Vajíčkový salát se šunkou a jogurtem
- Fazole s vejci a klobásou
- Vaječná pomazánka s římským salátem, mrkví a okurkou
- Hlávkový salát s vejci a sýrem
- Knedlík s vejci a parmezánem
- Mascarpone bábovka
- Smažené bramborové knedlíky plněné vejci s houbovou omáčkou
1/16
1/16
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře