Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

V dnešní uspěchané době bývá klíčové vařit rychle a zároveň levně. Nechceme ale přicházet o kvalitu i chuť jídla. Navíc s rostoucími náklady na potraviny je čím dál obtížnější nepřekročit svůj stanovený rozpočet.

Prvním krokem k úspěchu je plánování. Rozmyslete si, co budete na nadcházející týden vařit a podle toho nakupte. Ušetříte peníze, protože nebudete kupovat co není třeba a plánováním jídel zamezíte plýtvání potravinami. Vařte jednoduché recepty ze základních surovin, které jsou cenově dostupnější než předpřipravené polotovary.

1/15

    4 z 15

    Cikánský řízek

    Cikánský řízek Video

    Placičky s kuřecím masem a cibulí obalené v pikantním těstíčku jsou zajímavou alternativou ke klasickým smaženým řízkům. Výborně chutnají s bramborovou kaší, bramborovým salátem, ale také s čerstvým pečivem. Vzít si je můžeme i na výlet nebo do práce jako svačinu.

    6 z 15

    Brokolicová polévka

    Brokolicová polévka Video

    Zeleninové krémové polévky jsou tak dobré a přitom velmi snadné. Jsou ideální i do horkého počasí, kdy je můžeme pasovat na lehký oběd. Doplnit je můžeme křupavými krutonky nebo toastem a dozdobit smetanou. Tyto polévky hravě zvládne i začátečník.

    7 z 15

    Babiččina minutka

    Babiččina minutka Video

    Zapomeňte na klasický trojobal! Tyto řízky jsou obalené ve směsi mouky a koření, což oceníte především ve chvíli, když zjistíte, že došla strouhanka. Použít je možné libovolné maso, ať už kuřecí, vepřové nebo telecí. Nejlepší přílohou pak jsou samozřejmě brambory na všechny způsoby.

    9 z 15

    Kolínkoto

    Kolínkoto Video

    Velmi jednoduchý a oblíbený recept zvládnou připravit i děti. Stačí jen uvařit těstoviny, ke kterým přidáme osmahnutou cibulku a libovolné maso nebo uzeninu. Vše promícháme, zastříkneme worcestrovou omáčkou a dozdobíme pažitkou, petrželkou nebo libečkem.

    10 z 15

    Kuřecí čína

    Kuřecí čína Video

    Kuřecí čína je oblíbenou klasikou. Hotová je během chvilky, není náročná na suroviny a přitom skvěle chutná a zasytí. Do receptu lze zpracovat různé suroviny a mít tak jídlo pokaždé trochu jiné. Obvykle se podává s rýží, ale báječně chutná i s nudlemi.

    11 z 15

    Tyrolské Gröstle

    Tyrolské Gröstle Video

    Vylepšené volské oko s bramborami je obohacené o smaženou slaninu či špek a dozdobené čerstvou pažitkou. Naprosto jednoduché a levné jídlo, které splaší vaše chuťové pohárky, to jsou tyrolské gröstle. Vyzkoušejte a posuďte sami, jestli budete spokojení.

    12 z 15

    Čevapčiči III

    Čevapčiči III Video

    Většina jídel s mletým masem je hotová raz dva. Jinak tomu není ani u čevabčiči, které podáváme s vařenými brambory a s hořčicí. Za použité suroviny neutratíte mnoho peněz a pokud něco zbyde, může se dojíst následující den nebo poslouží jako sytá svačina.

    13 z 15

    Hermelínové bochánky

    Hermelínové bochánky Video

    Hermelín, nebo jiný plísňový sýr, nastrouháme a smícháme s najemno strouhaným vařeným bramborem, vejcem, šunkou, cibulí a kořením. Ze vzniklého těsta tvoříme placičky, které obalíme v těstíčku a dozlatova usmažíme. Přidáme vařené brambory a oběd je hotový.

1/15

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky