16 receptů na moučníky a dezerty s exotickým ovocem: Nebojte se objevovat nové chutě
Exotické ovoce plné neznámých chutí a různorodých barev je skvělou volbou, jak si zpestřit jídelníček. Domů z obchodů si ho přinášíme zejména v zimních měsících, kdy je nabídka ovoce od místních farmářů značně omezená.
Některé druhy exotického ovoce, jako třeba pomeranč nebo banán, už u nás zdomácněly a kupujeme je bez povšimnutí, jiné, exotičtější druhy, jako třeba marakuja nebo dračí ovoce, si stále cestu do našich kuchyní hledají. V následujícím receptáři představíme dezerty a moučníky i s tím méně známým ovocem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Jogurtový dort (s exotickým ovocem)
- Čokoládovo-mangový dortík s karamelem, krémem z mascarpone a šlehačky s dračím ovocem
- Nepečený citrónový cheesecake
- Vláčný koláč s fíky
- Kaki bublanina
- Mascarpone koláčky s exotickým přelivem
- Skořicová panna cotta s pomerančem
- Tapiokový puding
- Čokoládovo-karamelové kostky s kaki
- Pudinkové řezy s granátovým jablkem
- Afrika řezy
- Kiwi řez
- Kokosová roláda s mangem
- Mrkvová roláda s vůní pomeranče
- Roládové řezy s ananasem
- Muffiny měkké a nelepivé
1/16
1/16
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
16 tipů na štědrovečerní menu: Co se tradičně podává k slavnostní večeři
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
Komentáře