20 nejlepších receptů: Niva má bohaté uplatnění ve studené i teplé kuchyni
Niva patří mezi labužnické sýry, ze kterých se dají připravovat různé speciality. Jídla s nivou jsou poměrně výrazné chuti, proto je chystáme především pro dospělé a dětem obvykle podáme k jídlu něco jiného. Niva je skvělá nejen do jídel studené kuchyně, ale i k zapékání a do sýrových omáček.
Niva se řadí mezi plísňové sýry, stejně jako např. Hermelín, a je prorostlá plísní specifické nazelenalé barvy. V tomto případě se jedná o ušlechtilou rokfórovou plíseň, která má výraznou pikantní a neobvyklou chuť. V lednici nivu skladujeme v dobře uzavřených nádobách nebo obalech a stejně jako další plísňové sýry ji brzy po nákupu spotřebujeme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Slané košíčky s Nivou
- Kuličky "Niva"
- Pomazánka z nivy
- Pikantní pomazánka s nivou a česnekem
- Salát z červené řepy s nivou a ořechy
- Ledový salát se zálivkou z Nivy
- Pestrý zeleninový salát s Nivou a lehce pikantní zálivkou
- Rohlíčky se salámem a Nivou
- Slané jogurtové balíčky plněné Nivou
- Bramborák s nivou
- Mleté řízky s nivou
- Kuřecí řízek v Nivě
- Kuřecí plátky s nivou
- Ptáčky plněné nivou s houbovou omáčkou
- Kuřecí řízky s nivou a mozzarellou
- Brokolice s Nivou
- Zapečené šťouchané brambory s uzeným, špenátem a nivou
- Kuřecí steak s omáčkou z Nivy a s ořechy
- Špenátové palačinky s eidamem a nivou
- Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
1/20
1/20
Komentáře