15 receptů na ty nejlepší omáčky: Jsou tradiční doménou české kuchyně
Omáčka je hustá tekutina v pokrmu - vzniká při jeho přípravě nebo je připravována zvlášť a podávána až k jídlu. Omáčky slouží k dochucení ostatních potravin, k jejich zvlhčení a doplnění výraznější chuti a vůně.
Omáčky jsou doménou české kuchyně. Kdo by neznal svíčkovou, rajskou, koprovou nebo houbovou? Kromě omáček k masu nebo k zelenině však známe také omáčky dochucovací (tatarská omáčka) nebo namáčecí ve formě dipů a dresinků.
Mohlo by vás zajímat
Recepty ve výběru
- Svíčková na smetaně III
- Rajská omáčka s karbanátkem
- Koprová omáčka
- Přírodní pikantní vepřový plátek
- Nejjednodušší křenová omáčka
- Hovězí roláda s houbovou omáčkou
- Kuře na paprice
- Tatarská omáčka jinak
- Játrová omáčka
- Těstoviny se sýrovou omáčkou
- Falešná "znojemská" omáčka
- Černá omáčka k vánočce
- Kuřecí plátky v bešamelu
- Brusinková grilovací omáčka
- Palačinky z kokosového mléka s jahodovou omáčkou
1/15
1/15
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Omáčky k italským gnocchi: Zvítězí u vás smetanová, houbová nebo rajčatová?
Jak správně připravit svíčkovou na smetaně? Na královnu omáček potřebujete dobré maso, kořenovou zeleninu a trpělivost
Zapečený jitrnicový prejt snadno připravíte i doma: Krásně voní majoránkou a česnekem a vynikající je s bramborem
Komentáře