Jako podmazová pomazánka na chlebíčky se často používá taková, jejíž základem jsou vařené a vychladlé brambory. Přidat k nim můžeme kyselé okurky, nakrájenou cibuli, na spojení surovin je osvědčenou možností majonéza nebo tatarská omáčka. Namazané chlebíčky pak ozdobíme po libosti tak, jak jsme zvyklí.
14 pomazánek na chlebíčky: Máme pro vás oblíbený výběr z našeho receptáře
Pomazánky jsou velmi žádané a oblíbené, a to nejen kdykoliv v průběhu roku na svačiny nebo večeře, ale i při slavnostních příležitostech a v situacích, kdy čekáme návštěvu a chystáme se na společnou oslavu. Každý máme určitě své nejoblíbenější favority, ale můžete nahlédnout i do našeho přehledu. Možná si vyberete další pomazánku, kterou si u vás doma zamilujete.
Sýrové
Sýrové pomazánky se dělí na dvě základní skupiny. První jsou recepty z měkkých sýrů, nejčastěji žervé, lučiny, cottage nebo taveného sýra. Druhou skupinu tvoří tvrdé a poloměkké sýry jako parmazán,… Podívejte se na všechny sýrové.
Recepty ve výběru
- Bramborová pomazánka na chlebíčky
- Salámová rychlá pomazánka
- Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
- Pomazánka od Fleků
- Pikantní tuňáková pomazánka "Franz Josef"
- Celerová pomazánka à la humr
- Hradecká pomazánka
- Česnekovo-sýrová pomazánka
- Česnekovo-nivová pomazánka
- Domácí česneková pomazánka
- Tvarůžková pomazánka (dle Kluků v akci)
- Mrkvová pomazánka
- Pomazánka z lučiny a červené řepy
- Chlebíčky s bramborovou pomazánkou
1/14
1/14
Silvestr a vítání nového roku
Silvestrovské oslavy jsou časem radosti a společných chvil, s čím je spojeno nejen pití, ale i vzpomínání a chutné pokrmy. Receptů na zpříjemnění loučení se starým rokem a vítání toho nového je velké množství. Od tradičních pochoutek po originální kulinářské kreace.
Inspirujte se:
Chlebíčky | Jednohubky | Pomazánky | Lahůdky z listového těsta | Slané pochoutky
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Komentáře