20 receptů na pokrmy s tvarůžky: Výrazná chuť a vůně je jejich předností
Tvarůžky, známé i pod názvem syrečky, jsou měkké sýry z netučného tvarohu, zrající pod vrstvou mazu. Pocházejí z Hané a jejich hlavní výroba se nachází v Lošticích. Syrečky jsou známé svou výraznou chutí a pronikavým aroma.
Tvarůžky jsou pro svou ostrou vůni oblíbené především u mužů. Nejsou však určeny jen ke konzumaci zastudena k chlebu s máslem, ale dají se z nich připravit pokrmy, které si pak rády dají i ženy. Tvarůžky totiž můžeme vařit, zapékat, smažit nebo šlehat.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- "Tatarák" z tvarůžků a camembertu
- Tvarůžková omeleta se zeleninou a tofu
- Nakládané tvarůžky
- Smažené tvarůžky v těstíčku
- Loštická polévka s tvarůžkovými celestýnskými nudlemi
- Karbanátky s tvarůžkem
- Pivní placičky se syrečky
- Koláč ze syrečku a šunky (slaniny)
- Syrečková pomazánka
- Bramborová polévka s tvarůžky
- Kotlety na pivě, plněné slaninou, bylinkami a syrečkem
- Bramboráčky se syrečky
- Plněná vejce s tvarůžky
- Zapečené papriky plněné tvarůžky
- Brokolice s květákem, vejci a tvarůžky
- Pivní závin s tvarůžky a hlávkovým zelím
- Plněné bramborové placky se zeleninovou směsí a tvarůžkem
- Tvarůžkové dortíky
- Sváteční tvarůžkové závitky
- Tvarůžkové gnocchi s klobásou
1/20
1/20
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Olomoucké tvarůžky v teplé kuchyni. Jsou skvělé do polévek a v kombinaci s masem, zeleninou, brambory nebo těstovinami
Olomoucké tvarůžky ve studené kuchyni skvěle využijeme do pomazánek a salátů, dokonce je můžeme naložit
Komentáře