Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

20 receptů na pokrmy z jednoho pekáčku: Upečte jednoduše maso se zeleninou a přílohou
Zdroj: Freepik

Jídlo z jednoho pekáčku, připravené v troubě, je jednoduché v tom, že všechny suroviny tepelně upravíme najednou a tím si ušetříme čas, energie, práci i nádobí. Výsledný pokrm je lepší, než když vše připravujeme zvlášť.

Při přípravě pokrmů v jednom pekáčku se všechny suroviny vkládají do trouby najednou. Všechny chutě se přitom spojí a prolnou, výsledný pokrm je lahodný a voňavý. Pekáček plný dobrého jídla ušetří čas, který můžeme věnovat rodině.

1/20

    5 z 20

    Dobrůtka z jednoho pekáčku

    Dobrůtka z jednoho pekáčku

    Mleté maso spolu s bramborami, cibulí a zelím, vrstvené do pekáčku, je další volbou na rychlé jednoduché jídlo, pokud použijete zbytek hlávky zelí, studené brambory nakrájené na kolečka a maso, o kterém už nevíte, jak ho zpracovat. Výsledkem bude lahodná směs, na které si pochutná celá rodina.

    6 z 20

    Eintopf na černém pivu

    Eintopf na černém pivu

    Brambory s masem a mrkví budou mít rádi i lidi, kteří nemusí dušenou mrkev. V tomto případě se všechny chutě tak dokonale prolnou s pivem, kterým je jídlo podlito, že si pochutnají i zapřisáhlí odpůrci zeleniny. Vhodným kořením pokrm ještě více duchutíme - pepřem, česnekem, tymiánem.

    7 z 20

    Houbový pekáček

    Houbový pekáček Video

    Houby, promíchané s kořením, vložíme do pekáčku na orestovanou cibuli a slaninu, polijeme hustou smetanou a dáme do trouby zapéct. Pečeme jednu hodinu. Výsledkem bude mňamka, o kterou se rodina popere. Pokud máme hub málo, použijeme i jinou zeleninu.

    8 z 20

    Klobásky z pekáčku

    Klobásky z pekáčku

    Nudí vás klobásky na grilu nebo už je venku zima? Připravte si měkké klobásy (bavorské, paprikové, šunkové), které naskládáte do pekáčku na orestovanou cibuli a slaninu, zalijete drcenými rajčaty s pivem a okořeníte. Po hodině pečení v troubě pod pokličkou máte pokrm, kterým můžete směle pohostit i přátele.

    9 z 20

    Bramborový pekáček

    Bramborový pekáček

    Vyzkoušejte rychlé jídlo z jednoho pekáčku, kde hlavními surovinami jsou brambory, sýr a smetana - sladká nebo kysaná. Sýr na povrchu je jako třešnička na dortu. Vůbec nic nezkazíme přidáním cibule, česneku a při servírování také hromadou nasekaných zelených bylinek.

    10 z 20

    Květákový pekáček

    Květákový pekáček

    Květák, brambory, mleté maso, bešamel a hromada strouhaného sýra. Kdo by odolal zelenině v takovéto podobě? Použít můžeme i anglickou slaninu, uzené maso a zeleninu podle chuti - pórek, cibulku, cuketu nebo papriky a rajčata. Fantazii se zde meze nekladou. 

    11 z 20

    Pekáček plný chutí

    Pekáček plný chutí

    Pro velkou návštěvu se hodí plný pekáček chutí. Obsahuje maso, pokrájené na kostky, uzeninu, slaninu, brambory, cibuli, česnek, zeleninu v jakémkoli množství, ale i suché luštěniny jako čočka a fazole. Všechno stačí osolit, okořenit, přiklopit pokličkou a v troubě upéct. Hostům se možná nebude chtít odejít.

    15 z 20

    Pekáček s cuketou

    Pekáček s cuketou

    Příprava je velice jednoduchá - brambory, cuketu a slaninu poskládáme za sebe, okořeníme, osolíme a před dopečením posypeme hromadou nahrubo nastrouhaného balkánského sýra. Upečeme a podáváme. Pokud se vám to zdá tak jednoduché jako nám, můžete si jídlo zkusit sami připravit.

    16 z 20

    Házená na pekáčku

    Házená na pekáčku

    Recept je jednoduchý - do pekáčku dáme tuk. Pak posbíráme, co dům dá - brambory, uzeninu, slaninu, klobásy, zeleninu, houby, cibuli a česnek a nahážeme všechno do pekáče. Osolíme, okořeníme, přikryjeme pokličkou nebo alobalem a pečeme. Musíme počítat s tím, že se nám celou dobu budou sbíhat sliny.

    17 z 20

    Letní kuře z jednoho pekáčku

    Letní kuře z jednoho pekáčku

    Zbylé brambory ve slupce zužitkujeme i jinak než do knedlíků - hranou dlaně je rozmáčkneme a vložíme do pekáčku spolu se slaninou, kousky kuřete, cibulí a česnekem. Přidáme na kostky nakrájenou cuketu a hrst posekaných bylinek - petržel, lístky z červené řepy, tymián, koriandr. Vše upečeme podlité kuřecím vývarem, který vytvoří na dně pekáčku lahodnou šťávu.

    18 z 20

    Jehněčí pekáč

    Jehněčí pekáč

    Kromě kuřete a vepřového masa můžeme použít i jiné maso - telecí, jehněčí, zvěřinu. Pokrájíme ho na kostky, orestujeme na slanině a na cibuli, necháme zatáhnout a přidáme nakrájené brambory, koření a spoustu česneku. Podlijeme vývarem a pod pokličkou upečeme do červena.

    19 z 20

    Francouzské brambory ze syrových brambor

    Francouzské brambory ze syrových brambor

    Syrové brambory, pokrájené na tenké plátky, vrstvíme do pekáčku tak, jak jsme zvyklí - s uzeným masem nebo uzeninou, hráškem, vejci natvrdo, mrkví a smaženou cibulkou. Vše zalijeme smetanou s rozmíchanými vajíčky a upečeme do červena. Oběd nebo večeře jsou hotové asi za hodinu.

    20 z 20

    Kotlety na smetaně

    Kotlety na smetaně

    Brambory a kotlety, osolené a okořeněné, zalité sladkou smetanou a pečené pod pokličkou v troubě, jsou nejoblíbenějším jídlem z jednoho pekáčku. Pokrm můžeme během pečení polévat silným okořeněným vývarem, který v kombinaci se smetanou vytvoří na dně pekáče hustou smetanovou omáčku, o kterou se všichni u stolu poperou.

1/20

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky