Hovězí guláš v perníkové omáčce, s kváskovým, celozrnným knedlíkem
Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 709 kJ / 2 799 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 250,57 g |
| Tuky | 56,99 g |
| Vláknina | 61,71 g |
| Cholesterol | 519 mg |
| Sodík | 1,09 g |
| Sůl | 2,57 g |
| Sacharidy | 293,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve oloupeme a očistíme zeleninu. V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo. Cibuli nakrájíme na kostky, přidáme k sádlu a restujeme, až je lehce nahnědlá. Vložíme maso nakrájené na větší kostky, zeleninu a nerezové vajíčko, kam jsme dali všechno celé koření. Maso orestujeme a až pustí šťávu, přidáme rajčatový protlak, sůl, perníkové koření a zalijeme vodou nebo vývarem. Přiklopíme tlakový hrnec a dusíme do měkka cca 30 minut.
Když je maso měkké, tak vše scedíme, vyndáme maso, nerezové vajíčko s kořením a zeleninu rozmixujeme do hladka. Nakonec rozmixovanou omáčku zahustíme drobky z perníku, ochutíme povidly, ještě chvilku povaříme, vložíme maso a prohřejeme. Servírujeme s cibulí a kváskovým celozrnným knedlíkem. Krok 2: Postup na knedlíky:
Všechny suroviny vymícháme robotem a v přikryté utěrkou necháme v teple kynout 2 hodiny.
Po dvou hodinách se těsto zvětší asi o polovinu.
Do hrnce dáme vařit vodu. Z těsta vyválíme dvě šišky, poté, co ještě trochu nakynou, je vložíme do vroucí vody. Vaříme cca 40 minut. Po uvaření propícháme špejlí a nakrájíme. Krok 3: .
Když je maso měkké, tak vše scedíme, vyndáme maso, nerezové vajíčko s kořením a zeleninu rozmixujeme do hladka. Nakonec rozmixovanou omáčku zahustíme drobky z perníku, ochutíme povidly, ještě chvilku povaříme, vložíme maso a prohřejeme. Servírujeme s cibulí a kváskovým celozrnným knedlíkem. Krok 2: Postup na knedlíky:
Všechny suroviny vymícháme robotem a v přikryté utěrkou necháme v teple kynout 2 hodiny.
Po dvou hodinách se těsto zvětší asi o polovinu.
Do hrnce dáme vařit vodu. Z těsta vyválíme dvě šišky, poté, co ještě trochu nakynou, je vložíme do vroucí vody. Vaříme cca 40 minut. Po uvaření propícháme špejlí a nakrájíme. Krok 3: .
Zveřejněno 15. 1. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí guláš v perníkové omáčce, s kváskovým, celozrnným knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X4Rv
Moje poznámka
Hovězí guláš v perníkové omáčce, s kváskovým, celozrnným knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X4Rv
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 16 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 17 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 17 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 19 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 22 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 46 minutami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 1 hodinou
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 1 hodinou
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 2 hodinami
Domácí chléb II.
Penkapa před 3 hodinami
Bramboračka
danal před 4 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 12 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 15 hodinami
Tématické fráze:
guláš s pernikem,
guláš s povidly a perníkemt,
perníkový guláš,
guláš omáčky hovězí,
recept na hovězí guláš
Suroviny:
kližka hovězí,
sádlo,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
protlak rajčatový,
voda,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
sůl,
koření do perníku,
povidla švestková,
cibule,
kvásek,
mouka špaldová celozrnná,
mléko,
vejce,
sůl
Komentáře (4)