Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salát z kuskusu s kozím sýrem a rukolou v citronovomedovém dresinku

Kuskus se na přípravu salátů skvěle hodí. Je rychle hotový a vy mezitím stihnete připravit ostatní ingredience. Kombinace kuskusu, kozího sýra, brusinek, rukoly a medového dresinku je vynikající a jistě zachutná i vám.

Hodnocení receptu je 5,0 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 5 min

35 min (30 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 522 kJ /
2 754 kcal
Bílkoviny67,56 g
Tuky171,32 g
Vláknina22,13 g
Cholesterol 75 mg
Sodík 520 mg
Sůl1,02 g
Sacharidy224,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Podle návodu na krabici připravíme kuskus a necháme ho zcela vychladnout. Krok 2: Mezitím omyjeme rukolu (polníček, špenát) a necháme oschnout. Krok 3: V pánvi nasucho opražíme nahrubo nasekané ořechy a sýr nakrájíme na kostičky. Krok 4: Dresing připravíme prošleháním všech surovin. Krok 5: Chladný kuskus přemístíme do mísy, přidáme sýr, brusinky, ořechy a společně načechráme vidličkou. Přilijeme dresink a opět důkladně, ale jemně promícháme vidličkou. Krok 6: Rukolu pokapeme olejem a citronovou šťávou až těsně před podáváním, a přidáme do kuskusu.

TIP: Rukola na talíři

Zveřejněno 16. 2. 2012

Poznámka autorky rebeka

Salát je rychlý, zdravý a moc dobrý. Vyzkoušejte, uvidíte.

Kuskus by měl být připraven na skus, neměla by z toho vzniknout blemcavá hmota.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XnYo

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XnYo

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (45)

Skvělý salát plný vitamínů, který se hodí jako oběd do krabičky či lehká večeře😍

rebeka: rukola jde nahradit i mladými pampeliškovými listy.

:-)<3<3:-K

Chvíli jsem přemýšlel, jestli pokrm zkusím udělat kvůli rozmanitosti surovin. Nakonec jsem do toho šel a nemohu litovat. Skvělé zdravé jídlo, ze kterého se nají poměrně dost lidí a je rychle hotové. Vřele doporučuji!
Gustavo Woltmann

Kdo nemůžete kozí sýr, zkuste sýr ovčí - ne však úplně zralý, ale ještě trochu tvarohový. Anebo zkuste sýr feta - to je sýr ze směsi kozího a ovčího mléka a není tím typickým kozím pachem vůbec cítit.

Vyzkoušela jsem jej a je opravdu výborný. Místo brusinek jsem použila sušená rajčata v oleji a přidala rozinky. Skvělý zdravý recept.
Děkuji .

drahulin: ségra díky, že jsi vyzkoušela;-) jsem ráda, že chutnalo;-):-)

Dnes jsem udělala tuto mňamku.:yes::yes:Včera jsem koupila kozí sýr s medem,tak jsem ho tam vrzla.Salát byl famozní.:-p:-pA rukolu též miluji.:-*

rebeka gratulujem tvoje recepty su najobsadzovanejsie na fb topreceptov:-K...jaj teraz som si vsimla, ze aj eliza je obsadzovana hojne a ivulinka...dost na tom....si dobra...:yes:

Krásné :-K:yes::yes::yes:+

Merylas::-8 děkuju Maruško
a všem děkuji:-K

Nadi, to je nádherný salát:yes: Asi půjdu na nákup;-):-K

Rukola,kuskus,brusinky to je mňamka:yes::-p;-):-K

Miluji kuskus :-p, děkuji za recept i nádherné fotky a posílám 17. bodík :yes::yes::yes:

Neskutočná krása!:yes:

1974andrea: taky moc ne, nedávno byla v centru ochutnávka, ale nějak nee, nevím proč:-)

toscana:i já:-K:-p

moc krásný rcp., salátek jedna báseń, to rukolu já jím jen tak, omytou, ke chlebu, mám ji moc ráda:-K:yes::-K

já také můžu rukolu a Tvůj úžasný salát udělám, bodík je jasný Milouši:yes::yes::-K:-!

Krásně vypadající zdravý a barevný salátek:-p+12:yes:Jen já te rukole nějak nemůžu přijít na chuť:-8ale to je můj problém;-):-D

1974andrea:si piš.. teď po ní pojedu jak blázen:-8:-D:-D

Hlásím se k milovníkům rukoly :-p Salát pěknej :yes:

Jo Nadi, teď bys měla zpětně ohodnotit všechny recepty s rukolou, když už víš, jak chutná:-D:-D:-)):-));-)

vybusna:Tak to jsme na tom s tím kozím sýrem stejně, taky ho nedám:-D:-((, a že sýry všechny jinak miluju;-)

vybusna::-D:-D chápem.. nie každému všetko chutí;-) tak tam dej fetu nebo balkán;-)

:-KKrásný salátek,rukolu mám také velmi ráda...přidávám se do společnosti milovníků rukoli a vlastně všeho dobrého:-DRukolu jsem jedla se sušenou šunkou, mozarelou a rajčátky,má pikantní chuť a tím mě uchvátila její chuť.:-p

rukola je bozia, robievam si salat s nakladanymi mandarinkami a s zerve, s kozim syrom by som mala fakt, ale fakt velky problem;-(;-(
Aj som sa snazila, na pocest kocanskej z cerveneho trpaslika, ale proste to nedam. foto krasne.

:-Knádhera:yes::yes:+8

Jana Remkova::-D tak vidíš;-)

rebeka: noooo, polníček by šel;-), snad i ten špenát bych zvládla:-)

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
salat z kuskusu, rukolový salát s kozím sýrem, salát z rukoly, salat s kozím syrem, kuskus s kozím sýrem, kuskusový salát s rukolou, salat s polnickem a rukolou, recept na salát z kuskusu, salát s rukolou, kuskus salát, kuskusový salát, kuskus s kozím sýrem a rajčaty, recepty kuskus salát, kuskus s ořechy, dresing k rukole, salat kuskus, kuskus recepty, salat s kuskusu, salat s kuskusu, kus kus se sýrem

Suroviny:
kuskus, brusinky sušené, sýr kozí, ořechy vlašské, rukola, med tekutý, šťáva citronová, olej citronový, pepř mletý, sůl, olej, šťáva citronová, sůl

Přidat fotografie receptu