Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Významné dny – neděle, 21. prosince 2025

Den omáček Národní den

Den omáček

K dokonalé omáčce vede několik důležitých kroků, které určují, jak bude hotová omáčka chutnat. Nejdůležitější je základ, nejčastěji připravený z… Číst dál

Následující významné dny

Den výměny sušenek Národní den

Den výměny sušenek

pondělí, 22. prosince 2025

Nejen, že nějaké prima domácí sušenky upečete, ale můžete založit (pro vás) novou tradici a část sušenek vyměnit s těmi, které napekla jiná část vaší… Číst dál

Vánoce Svátek

Vánoce

středa, 24. prosince 2025

S vánočními oslavami je spojeno množství místních či národních zvyklostí a tradic. Bývá zvykem stavět jesličky neboli betlémy, zdobit vánoční stromek… Číst dál

Den ovocného koláče Národní den

Den ovocného koláče

sobota, 27. prosince 2025

K nejznámějším ovocným koláčům patří páje. Jejich základ je tvořen křehkým máslovým těstem, náplní je jednodruhové ovoce nebo směs několika ovocných… Číst dál

Den bonboniéry Národní den

Den bonboniéry

neděle, 28. prosince 2025

Původně (nejméně od 18. století) označovalo slovo bonbonnière pouze stolní nádobu na bonbony a další drobné sladkosti. Nyní bonboniérou označujeme… Číst dál

Den slaniny Národní den

Den slaniny

úterý, 30. prosince 2025

Slanina se vyrábí nejčastěji z vepřového bůčku nebo sádla, naložením do soli a pozdějším vyuzením. Právě díky pomalému uzení získává svoji typickou… Číst dál

Silvestr Svátek

Silvestr

středa, 31. prosince 2025

Na pohoštění při příležitosti oslav konce roku a vítání toho nového se kromě chlebíčků hodí i jiné drobné jídlo, které lze snadno konzumovat při živé… Číst dál

Den Bloody Mary Národní den

Den Bloody Mary

čtvrtek, 1. ledna 2026

Historie koktejlu Bloody Mary je opředena záhadami. Jeho název bývá spojován s mnoha historickými postavami. Podle jednoho zdroje vytvořil tento… Číst dál

Marie