Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Antipasta

yanull yanull
Antipasta

Antipasta je výraz pro předkrm, pochází z italského "antipasto". Může obsahovat salámy, klobásy, ale také různě upravené ryby v oleji a protlaku s olivami. U nás se název chybně používá pro rybí konzervu se zeleninou.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Garden party

Tato zahradní slavnost se většinou pořádá v soukromí hostitele pro určitý okruh pozvaných osob.… Číst dál

Garden party

Garnáty

Garnáty jsou druhem mořských ráčků. Na rozdíl od humrů nemají vyvinutá klepeta. Garnát má šedé… Číst dál

Garnáty

Garnýrování

Garnýrování znamená obkládání pokrmu přílohami. Používá se v případě, když se hlavní jídlo, např.… Číst dál

Gazpacho

Gazpacho, španělská zeleninová polévka, pochází z Andalusie. Podává se studená, nejlépe vychlazená.… Číst dál

Gazpacho

Ghí

Již naše babičky používaly přepuštěné máslo, které nyní nazýváme ghí. Říká se mu elixír života a… Číst dál

Ghí

Glazování pečiva

Glazování pečiva znamená potření vytvarovaného pečiva před pečením. Glazujeme vejcem (pak upečeme… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli