Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarborová miska s jahodami a mátou

Vychutnejte si tento dezert, ve kterém vynikne nakyslá rebarbora. Stačí ji krátce povařit se skořicí a vanilkou, díky tomu bude krásně vonět. Poté ji rozmixujete, promícháte s mátou a jahodami. Podávaná se zakysanou smetanou a piškoty láká k ochutnání.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 297 kJ /
549 kcal
Bílkoviny5,20 g
Tuky0,00 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 26 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy108,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rebarboru omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Přidáme k ní cukr, víno, skořici a podlijeme trošku vodou. Vanilkový lusk rozpůlíme, vyškrábneme semínka a semínka i prázdný lusk přidáme k rebarboře. Krok 2: Uvedeme do varu a vaříme doměkka. Mezitím nakrájíme omyté jahody na kousky a najemno nasekáme mátu. Z uvařené rebarbory vyjmeme vanilkový lusk a skořici, rozmixujeme a podle potřeby doředíme vařící vodou, ale většinou to není potřeba. Krok 3: Do této kaše vmícháme mátu a jahody a necháme dobře vychladit. Podáváme se smetanou a piškoty.

TIP: Jak zpracovat rebarboru

Zveřejněno 28. 4. 2014

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborová miska s jahodami a mátou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qXYy

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborová miska s jahodami a mátou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qXYy

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Budu moc ráda, pokud někdo vyzkoušíte, nám to moc chutnalo.
Dokonce i mladší dcera, která o klasický rebarborový koláč nestojí, tohle vzala na milost :-)) Kombinaci jahod a rebarbory mají rádi Francouzi a ti vědí, co je dobré ;-)

Až bude rebarbora narostlá,určitě udělám.Může to být dobré.Zatím:yes::-p

Z rebarbory jsem už na velikonoce dělala koláč. Musí to být moc dobré:-p:-p +5

Tématické fráze:
rebarborová polévka, uvarena rebarbora, kolac z rebarbory jahod a máta, rychla žemlovka s rebarborou, zemlovka s rebarborou,,tvarohem a jahodami, rebarborova marmelada jahody mata, co s mátou, dezerty a moucniky s matou, recetpy co s mátou, jahodový koláč s mátou, lada hruska kolac z rebarbory, recepty s mátou, rebarborova kase, tncz nova levné recepty ládi hrušky

Suroviny:
rebarbora, cukr hnědý, skořice celá, lusk vanilkový, víno bílé, jahody, máta, smetana zakysaná, piškoty cukrářské

Přidat fotografie receptu