Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Crème brûlée

Lahodný vanilkový krém s křupavou karamelovou krustou podáváme ozdobený lesním ovocem a snítkou máty. Krém připravíme ze smetany, žloutků a cukru v troubě ve vodní lázni. Po vychladnutí ho posypeme cukrem a pod grilem zkaramelizujeme.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

locikagodlova

Náročný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 100 min

110 min (10 min příprava + 100 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 636 kJ /
1 108 kcal
Bílkoviny17,04 g
Tuky93,98 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 888 mg
Sodík 113 mg
Sůl0,35 g
Sacharidy48,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Svaříme smetanu s cukrem a vanilkou. Troubu včas rozpálíme na 130 °C. Krok 2: Do vlažného krému přimícháme žloutky. Naplníme jím 4 misky, vložíme je do pekáčku s vodou a dáme na 1,5 hodiny do trouby. Krok 3: Poté necháme krém vychladit, nejlépe do druhého dne. Krok 4: Krém rovnoměrně zasypeme cukrem a vložíme na chvilku pod hodně rozpálený gril, cukr musí lehce zhnědnout – zkaramelizovat. Krok 5: Krém ihned podáváme ozdobený čerstvým lesním ovocem a snítkou máty nebo meduňky.

TIP: Jak připravit crème brûlée

Zveřejněno 19. 10. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Crème brûlée

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PpOW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Crème brûlée

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PpOW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Ano, myslela jsem to tak, jak psala Tejaja, omlouvám se za špatnou formulaci :-)
I tak si ale myslím, že vzít recept odjinud a doslova jej zkopírovat, byť s uvedením zdroje, není úplně v pořádku. Pokud recept vyzkouším, není přece problém popsat jej vlastními slovy s tím, že inspirace či samotný recept pochází z konkrétního zdroje, který pochopitelně uvedu ;-).

tejaja: :-? Asi si nerozumíme. Nechme to být :-/

Že ja blbá sa ozývam :-D

tejaja: Ale tady je dost i doslovně okopírovaných receptů, jen by měl vždycky být uveden zdroj.

zizala: Danielka mala pravdepodobne na mysli recepty, ktoré nie sú doslova skopírované, ako to urobila autorka.

danielle72: No, pouze své vlastní recepty, to by tu byla tak desetina receptů ;-) Pokud ale převezme recept odjinud, musí udat zdroj v poznámce. Fotky ovšem jen vlastní, to je bez debat :-)

Milá Lociko/Zuzanko, i tento recept je bohužel zkopírovaný z jiných stránek. Takové tu nepotřebujeme - a ani nechceme. V případě potřeby si je umíme na internetu najít taky, zrovna tak jako ty. Prosím, respektuj pravidla těchto stránek a vkládej POUZE své recepty a své fotografie. Děkujeme za pochopení a těšíme se na recepty, které budou opravdu tvé;-);-).

Za toprecepty.cz Daniela

Tématické fráze:
creme brulee, creme brulee recept, crembrile, cream brulee recept, cream brile, recept na creme brulee, recept creme brulee, creme brulle, crem brulee, cream brulee, creambrile, creme brule, recept na krém brile, creme brullee, creme brillé, creme brilé, crem brulle, crambrile, crembrillé, creme brulle recept

Suroviny:
smetana ke šlehání, cukr, lusk vanilkový, žloutek, cukr, ovoce lesní, máta

Přidat fotografie receptu