Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sandokanova zeleninová směs po indicku

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Camilla Cervenakova

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 095 kJ /
740 kcal
Bílkoviny12,33 g
Tuky52,77 g
Vláknina23,56 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 238 mg
Sůl0,71 g
Sacharidy43,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu-mrkev, kedlubnu očistíme, mrkev nakrájíme na kolečka,ne moc silná, kedlubny na podélné nudličky na způsob zelí. Krok 2: Lilek nakrájíme na kolečka, ta posolíme, necháme vypotit, osušíme. Krok 3: Pak nakrájíme kolečka na menší kousky, cuketu rovněž na menší kousky. Dáme si vařit společně s trochou soli jen do poloměkka, slijeme a dáme stranou. Krok 4: Pak si ve větším rendlíku nebo v hluboké pánvi rozpálíme olej, až lehce prská, přisypeme římský kmín, lehce osmahneme až zavoní. Krok 5: Pak vložíme nakrájenou mrkev a kedlubny, lehce promícháme a necháme v omastku asi deset minut lehce prosmažit, až nám navršená hromada v rendlíku slehne a odspodu cítíme, že se začíná lehce přichytávat. Přidáme veškeré koření, sůl, česnek na plátky a promícháme. Krok 6: Následně zalijeme dostatečným množstvím horké vody, přiklopíme pokličkou a necháme provařovat do změknutí zeleniny. Krok 7: Když se voda poněkud odpaří a zelenina dostatečně změkla, přidáme předvařený lilek s cuketou, vmícháme a ještě necháme společně podusit. Krok 8: Na závěr můžeme přihodit pár malých rajčátek, které se nám ve směsi trochu podusí a zlehka opečou. Krok 9: Zelenina je hotová, když zbude přiměřené množství odpařené šťávy, konzistence musí být dostatečně hustá uvařenou zeleninou. Krok 10: Na závěr ještě přidáme lžíce másla a pár minut ještě necháme dotáhnout a ještě jemně promícháme. Jako přílohu můžeme podávat rýži, ale i chléb, volské oko, eventuelně pro milovníky masa kousek grilovaného kuřecího masa.

Zveřejněno 13. 1. 2016

Poznámka autorky Camilla…

Předmětné indické koření koupíme ve speciálním obchodu, např. Shalamar, Praha 3, Govinda butik, Praha 1, nebo lze dohledat na internetu.

Výsledkem má být zahoustlá, lehce až mírně pálivá směs zeleniny, osvěžující chuti, která spolu s rýži příjemně zasytí bez pocitu plnosti. Recept jsem odkoukala od kamaráda z Indie. A abych nezapomněla - zeleninku si můžete i zaměnit, může být i klasické bílé zelí, cibule, zkrátka dle vaší chuti. Mně však chutná tato varianta.

Doufám, že hlavně milovníkům indické kuchyně bude chutnat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sandokanova zeleninová směs po indicku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jNDR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sandokanova zeleninová směs po indicku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jNDR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
kuřecí směs po indicku, kuře po indicku se zeleninou, pálivá zeleninová směs, smes po indicku, cuketa po indicku, směs s cuketou po indicku, zeleninova směs s ryží, kuřecí maso se zeleninou po indicku, kureci po indicku jahly, lilek po indicku s kuřecím masem, kedluben po indicku, zeleninovea indicka smes, kuřeci prska na štavě s ryží, zeleninová polévka po indicku, calamada na indicky zpusob, tncz nova

Suroviny:
kedlubna, mrkev, lilek, cuketa, česnek, rajče, římský kmín mletý, koření garam masala, koření kitchen king, kurkuma, koření kari, paprika sušená pálivá, sůl, cukr hnědý, olej slunečnicový, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu